Natació

Escut d’or per a Gemma Mengual i Erika Villaécija

Diada de la Natació Catalana. Les dues nedadores reben la màxima distinció de la federació i acaparen el focus entre el centenar de guardonats

La Diada de la Natació Catalana ha estat marcada pel lliurament de l’Escut d’or, la màxima distinció de la federació, a Erika Villaécija i Gemma Mengual, dos grans referents dels esports aquàtics. Villaécija, que es va retirar a finals de l’any passat després d’haver competit en quatre Jocs Olímpics, i Mengual, tot un símbol de la natació artística a nivell mundial han acaparat els focus en l’acte que s’ha celebrat aquest vespre al Caixa Forum de Barcelona. També ha rebut la màxima distinció Ramon Geli, expresident del CN Catalunya i directiu federatiu de gran rellevància.

La trobada ha servit per passar balanç de la temporada passada i per premiar els esportistes més destacats. En aquest sentit, han tingut especialment protagonisme tant la nedadora del CN Sant Andreu Jessica Vall, medalla de plata en els 200 m braça de l’europeu de Glasgow, com els 26 jugadors de clubs catalans (13 homes i 13 dones) que van pujar al podi en l’europeu de waterpolo de Barcelona. El conjunt masculí comandat per David Martín va assolir la medalla de plata i el femení, amb Miki Oca al capdavant, la de bronze. L’estiu passat va ser molt prolífic per les seleccions estatals de waterpolo, sempre amb una àmplia majoria catalana, i per tant també han tingut el seu reconeixement els internacionals juvenils i sub19. També hi hagut guardons pels medallistes de natació artística, tant en l’europeu absolut de Glasgow com en l’europeu júnior de Tampere. La diada ha tornat a evidenciar el potencial dels esports aquàtics catalans, amb un centenar de guardonats, setanta dels quals esportistes en actiu.

Més enllà d’altres reconeixements personals i a entitats, el màxim mandatari de la natació catalana Enric Bertrán ha destacat la vocació organitzativa de la federació i després d’haver portat l’europeu de waterpolo a Barcelona, l’estiu passat, ha recordat que del 31 de maig al 2 de juny es disputa a la piscina Sant Jordi una prova puntuable de les World Series de natació artística amb la participació de les principals especialistes mundials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)