Natació

Escut d’or per a Gemma Mengual i Erika Villaécija

Diada de la Natació Catalana. Les dues nedadores reben la màxima distinció de la federació i acaparen el focus entre el centenar de guardonats

La Diada de la Natació Catalana va estar marcada pel lliurament de l’escut d’or, la màxima distinció de la federació, a Erika Villaécija i Gemma Mengual, dos grans referents dels esports aquàtics. Villaécija, que es va retirar a finals de l’any passat després d’haver competit en quatre Jocs Olímpics, i Mengual, tot un símbol de la natació artística a nivell mundial, van acaparar els focus en l’acte que es va celebrar ahir al vespre al CaixaForum de Barcelona. També va rebre la màxima distinció Ramon Geli, expresident del CN Catalunya i directiu federatiu de gran rellevància.

La trobada va servir per fer balanç de la temporada passada i per premiar els esportistes més destacats. En aquest sentit, van tenir un especial protagonisme tant la nedadora del CN Sant Andreu Jessica Vall, medalla de plata en els 200 m braça de l’europeu de Glasgow, com els 26 jugadors de clubs catalans (13 homes i 13 dones) que van pujar al podi en l’europeu de waterpolo de Barcelona. El conjunt masculí comandat per David Martín va assolir la medalla de plata i el femení, amb Miki Oca al capdavant, la de bronze. L’estiu passat va ser molt prolífic per a les seleccions estatals de waterpolo, sempre amb una àmplia majoria catalana, i per tant també van tenir el seu reconeixement els internacionals juvenils i sub-19. També hi va haver guardons per als medallistes de natació artística, tant en l’europeu absolut de Glasgow com en l’europeu júnior de Tampere. La diada va tornar a evidenciar el potencial dels esports aquàtics catalans, amb un centenar de guardonats, setanta dels quals són esportistes en actiu.

Més enllà d’altres reconeixements personals i a entitats, el màxim mandatari de la natació catalana, Enric Bertrán, va destacar la vocació organitzativa de la federació i, després d’haver portat l’europeu de waterpolo a Barcelona, l’estiu passat, va recordar que del 31 de maig al 2 de juny es disputa a la piscina Sant Jordi una prova puntuable de les World Series de natació artística amb la participació de les principals especialistes mundials.

Paula Leitón torna al CN Terrassa

Més enllà de la llarga llista de guardonats en la Diada de la Natació Catalana, una de les notícies de la jornada pel que fa als esports aquàtics va ser el fitxatge de la boia internacional de 19 anys Paula Leitón pel CN Terrassa, el seu club d’origen, per a les tres pròximes temporades. Leitón, que els tres últims cursos ho ha guanyat tot en les files del CN Sabadell, torna a Terrassa per capitalitzar un projecte que té en l’horitzó el repte de lluitar per les places europees. “Torno a casa meva per contribuir a fer aquest salt que vol dur a terme el CN Terrassa en l’àmbit del waterpolo femení, per tal d’ajudar a aquest creixement i poder portar l’equip a jugar a Europa”, va dir la boia. D’altra banda, La Sirena CN Mataró també ha confirmat la tornada de la portera holandesa Debby Willemsz i la baixa de Carla Graupera, que penja el casquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)