Natació

La piscina Sant Jordi, escenari de les World Series de natació artística

Natació. Es disputarà del 31 de maig al 2 de juny, amb la participació de les principals potències internacionals i servirà de test amb vista al mundial de Gwangjiu

La piscina Sant Jordi serà la setmana vinent, del 31 de maig al 2 de juny, l’escenari de la penúltima etapa de les World Series de natació artística, una competició de primer nivell que aplegarà les principals especialistes a un mes i mig de la gran cita del curs, el mundial de Gwangjiu (Corea del Sud). “Serà com un tastet del mundial i ens permetrà recuperar un trofeu internacional que ja es va disputar del 2007 al 2011. És un somni que s’ha fet realitat i que es va començar a gestar després de l’europeu de waterpolo, a l’agost passat”, ha explicat la comissionada d’Esports de Barcelona Marta Carranza en l’acte de presentació que s’ha fet aquest migdia.

A excepció de Xina, les grans potències de la natació artística, amb les nedadores russes al capdavant, les japoneses, ucraïneses i italianes, a més de les integrants selecció espanyola, liderada per la catalana Ona Carbonell, no faltaran a la cita. Un programa d’onze proves, la participació de 27 federacions internacionals, 45 equips, 229 rutines, 312 esportistes i una piscina amb capacitat per a 4.000 espectadors són els gran números d’un esdeveniment esportiu de primer ordre i que serà el preludi de la superfinal de les World Series, que es disputarà a Budapest del 14 al 16 de juny. “Des del mundial del 2013 estàvem en deute amb la natació artística i ara ja la tornem a tenir al nostre calendari. Per al 2021, que coincidirà amb el centenari de la federació, volem que sigui la superfinal de les World Series”, ha destacat Enric Bertrán, el president de la Federació Catalana de Natació.

En l’acte de presentació també hi han assistit els components del duet mixt Pau Ribes (CN Les Franqueses) i Emma García (CN Sabadell), acompanyats per l’entrenadora de la selecció estatal Anna Vega. “Estem molt contents de competir a casa. Presentem un programa lliure nou, molt innovador, que esperem que sorprengui i faci gaudir. Ens servirà per donar-nos a conèixer i veure a d’altres duets a qui encara no hem vist competir”, ha comentat Ribes. Al seu torn, Emma García ha afegit: “Esperem fer un bon paper amb aquesta rutina lliure en què ballem un tango, continuar millorant i retallar diferències amb els primers duets amb vista al mundial.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)