Ciclisme

El Giro d’Eslovènia

Ciclisme. Polanc és el nou líder després de la primera etapa de muntanya i Roglic controla la situació

El primer contacte del pilot amb l’alta muntanya al Giro, en camí cap a Pinerolo, no va decebre els seguidors tot i que hi va haver poques diferències entre els favorits i les diferents estratègies van acabar beneficiant el principal favorit, l’eslovè Roglic (Jumbo), que manté les seves significatives diferències respecte als escaladors.

En la primera meitat un grup de 24 escapats va fer forat. Es va plantar al port de Montoso (1a, 11 km) amb més de 12 minuts de diferència. Mitja dotzena de ciclistes van fer el descens cap a la meta, precedida d’una duríssima rampa. Els experimentats Caruso, Brambilla, Capecchi i el jove Dunbar semblaven els més forts, però Benedetti (Bora) va contraatacar en la recta final i els va avançar tots. L’altre home feliç del dia el també eslovè Jan Polanc, que va cedir en el quilòmetre final però es va vestir de líder, rellevant el seu company de l’Emirates Valerio Contil.

Al llarg port de primera Landa i Superman López van atacar. Roglic es va quedar sense companys, però altres van fer la feina perquè el basc i el colombià no agafessin grans diferències. Després del llarg descens i els 20 quilòmetres de planer, el duo va creuar l’arribada amb menys de 30 segons respecte a Roglic, Nibali, Yates i companyia. Això sí, l’eslovè va arribar sense cap company al costat, i això tot just acaba de començar.

Cuneo-Pinerolo (158 km)
1r. C. Benedetti (Bora) 3h41:49
2n. D. Caruso (Bahrain) m.t.
3r. E. Dunbar (Ineos) m.t.
4t. G. Brambilla (Trek) a 0:02
5è. E. Capecchi (Deceuninck) a 0:06
1r. J. Polanc (Emirates) 48h49:40
35è. A. Pedrero (Movistar) a 8:43
General
1r. J. Polanc (Emirates) 48h49:40
2n. P. Roglic (Jumbo-Visma) a 4:07
3r. V. Conti (Emirates) a 4:51
4t. E. Capecchi (D.-Quick Step) a 5:02
5è. V. Nibali (Bahrain) a 5:51
6è. B. Mollema (Trek-S.) a 6:02
61è. A. Pedrero (Movistar) a 38:20
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)