Esport i política

LA UFEC s’incorpora a Foment del Treball

Política esportiva. S’ha creat la Comissió d’Esports per impulsar les relacions del sector empresarial amb l’esportiu associatiu

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) s’ha incorporat avui a Foment del Treball per apropar el sector esportiu català a la patronal, i establir els fonaments per treballar amb la resta dels sectors econòmics i industrials del país. Foment i la UFEC han creat la nova Comissió d’Esports, presidida per Gerard Esteva, que serà l’espai de connexió entre les grans empreses i la societat civil esportiva.

La Comissió d’Esports impulsarà les relacions del sector empresarial amb l’esportiu associatiu i les empreses del sector per generar estratègies conjuntes. Per primera vegada des de Foment del Treball es planificaran de manera coordinada els objectius de creixement de la indústria de l’Esport a Catalunya, i totes les contribucions que es puguin fer des d’altres sectors vinculats com el turisme i la cultura.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, ha explicat: “volem vincular el sector empresarial i l’associatiu en profit del país. Això farà créixer el sector no només des del punt de vista econòmic sinó també des de la pràctica esportiva. Sumarem sinergies i coordinarem accions”. El sector de l’Esport representa a Catalunya el 2% del PIB, i la UFEC lidera el 85 % del sector sense ànim de lucre amb 69 federacions, 9.008 clubs, 400.000 voluntaris i més de 675.000 llicències.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat: “la incorporació de la UFEC a Foment del Treball és una de les grans notícies per la nostra institució. La indústria de l’esport és molt rellevant i essencial a Catalunya per la seva aportació al PIB, ocupació i projecció internacional”. Josep Sánchez Llibre ha destacat el compromís de Foment: “obrim les portes a tot aquest sector i mostrem el nostre compromís per contribuir al seu creixement i dinamisme”.

Una de les vicepresidències de la Comissió serà assumida per Anna Pruna, com a presidenta d’INDESCAT, que fa anys que treballa per millorar el coneixement de mercat, la digitalització o la internacionalització del sector. Per Anna Pruna, la creació de la Comissió d’Esports dins Foment del Treball: “és molt benvinguda, ja que va en la línia de treball que des d’INDESCAT hem dut a terme des de la seva constitució”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)