Esquí

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya torna de l'Iran amb vuit podis

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya tanca temporada al Damavand International Festival, prova de la ISMF Asian Series. Pau Coll (Ski Club Camprodon), Jordi Alís (Club Cerdanya Skimo) i Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), juntament amb el tècnic Antoni Massagué, són els catalans que han viatjat a Iran per disputar les últimes proves de la temporada d’esquí.

Després d’estar una setmana immersos plenament en el festival, els quatre membres de la FEEC han tornat a casa amb molt bons resultats. La jornada va començar el diumenge dia 12 de maig amb una cursa a peu de 8 quilòmetres entre els 2.000 i 3.000 metres al peu del Damavand. Jordi Alís va quedar en tercera posició, mentre que Pau Coll es quedava a un pas del podi, aconseguint un quart lloc. En categoria femenina, Júlia Casanovas també va marcar-se un podi, amb una merescuda tercera posició.

Després d’aquesta cursa, els joves van arribar fins als 3.900 metres per aclimatar-se per les posteriors curses, que van ser per sobre dels 3.000 metres.

A la cursa esprint, doblet català! Júlia Casanovas i Pau Coll dominen la cursa en tot moment i es fan amb la victòria. Jordi Alís va lluitar fins al final, entrant al tercer calaix del podi.

L’endemà, cursa vertical de 2,3 quilòmetres amb un desnivell positiu de 711 metres, els tres membres van ser dels corredors més ràpids en arribar. Pau Coll i Júlia Casanovas van ocupar la segona posició i Jordi Alís la tercera.

Per tancar la jornada, el dimecres dia 15, la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya va pujar fins a 4.800 metres per preparar-se per ascendir l’endemà al volcà més alt d’Àsia, el Damavand (5.610 m). En paraules del tècnic Antoni Massagué, “les condicions han estat molt bones i l’ascensió ha estat sensacional”.

Els membres de la Selecció tanquen així temporada, tot i que no es quedaran a casa fins la propera nevada. Jordi Alís ha enllaçat l’última concentració d’esquí amb la primera de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, disputant la quarta prova de la Copa del Món, primera pel de la Seu d’Urgell. Tot i el poc temps de recuperació que ha tingut, Alís ha aconseguit ser el segon millor corredor català de la prova, firmant una 18a posició.