Ciclisme

La primera gran per a Richard Carapaz

Ciclisme. L’equatorià s’endú el Giro d’Itàlia amb Nibali i Roglic al podi després de la contrarellotge a Verona, amb triomf de Haga

“No sé què dir, és un sentiment únic. Crec que per a mi és el triomf més gran que he pogut aconseguir en la meva vida. És la recompensa a tots els esforços i sacrificis.” Són les paraules de Richard Carapaz (Movistar) després de guanyar el Giro, la seva primera gran volta un any després de ser quart en la general de la cursa italiana.

L’equatorià natural de Tulcan (el punt fronterer amb Colòmbia més important) té 26 anys i el seu trofeu Senza Fine s’explica pels dos triomfs d’etapa i la solidesa mostrada, amb un equip al darrere amb Mikel Landa, Andrey Amador i Antonio Pedrero jugant un paper clau en la muntanya. La retirada de Dumoulin i la fiabilitat de Roglic –mallot rosa mentre els perfils eren plans amb dos triomfs a les cronos– en les terceres setmanes com en la darrera edició del Tour expliquen la victòria del Movistar, que arribava sense Valverde i amb Quintana esperant el Tour.

Mikel Landa va mostrar, aquest cop sí i no com el 2015 amb Fabio Aru quan compartien equip a l’Astana i van ser tercer i segon respectivament a la general darrere Alberto Contador, que la millor defensa era l’atac. Amb Miguel Ángel López com a animador en la muntanya, el basc fins i tot es va posar tercer a la general dissabte, però ahir Primoz Roglic va recuperar el lloc al podi amb un marge de vuit segons respecte del basc, que fa dos anys ja va ser també quart en el Tour amb l’Sky per un segon en la darrera CRI a Marsella, llavors amb Bardet al podi.

Chad Haga (Sunweb) va aconseguir el seu primer triomf en una cronometrada de 17 quilòmetres que acabava a l’Arena de Verona. Carapaz s’ho va poder prendre amb tota la calma del món mentre Vincenzo Nibali va arribar a retallar 49 segons al vencedor final i Roglic va ser desè darrere el sicilià.

LA DADA

8
segons
van apartar Landa del podi per la darrera CRI. Fa dos anys, al Tour, el marge va ser d’un segon.
21 a etapa (17 km, CRI)
1r C. Haga (Sunweb) 22:07
2n V. Campenaerts (Lotto) a 0:04
3r T. De Gendt (Lotto) a 0:06
4t D. Caruso (Bahrain) a 0:09
5è T. Ludvigsson (Groupama) a 0:11
6t J. Cerny (CCC) m.t.
9è V. Nibali (Bahrain) a 0:23
10è P. Roglic (Jumbo) a 0:26
21è M. Landa (Movistar) a 0:57
36è R. Carapaz (Movistar) a 1:12
129è A. Pedrero (Movistar) a 3:18
General
1r R. Carapaz (Movistar) 90h01:47
2n V. Nibali (Bahrain) a 1:05
3r P. Roglic (Jumbo) a 2:30
4t M. Landa (Movistar) a 2:38
5è B. Mollema (Trek) a 5:43
6è R. Majka (Bora) a 6:56
7è. M. Á. López (Astana) a 7:26
8è S. Yates (Mitchelton) a 7:49
9è P. Sivakov (Ineos) a 8:56
10è I. Zakarin (Katuixa) a 12:14
46è A. Pedrero (Movistar) a 1h56:03
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)