Ciclisme

Una gran amistat?

Ciclisme. Jofre Cullell es juga el podi del colofó de la Sea Otter Europe amb Carlos Coloma, que el supera en una cursa dominada per la sensació del 2018 Sam Gaze

La Super Cup Massi, de categoria UCI C1, tancava els tres dies de la Sea Otter Europe Costa Brava Girona Bike Show i les expectatives no van decebre gens ni mica. Per la posada en escena, en un circuit envoltat d’aficionats malgrat la temperatura, propera als 30 graus i amb Jofre Cullell (Megamo) exercint el paper estel·lar en la presentació –el corredor del Megamo, aclamat, va ser el darrer a entrar en la graella de sortida, amb el millor rànquing UCI de tots els participants malgrat ser sub-23 de segon any. Per la cursa, en què Sam Gaze, que després de ser campió del món sub-23 l’any passat i trencar l’hegemonia en la copa del món de Nino Schurter, va guanyar la marató dissabte i la XCO diumenge en la Sea Otter gironina. “És una de les victòries més importants de la meva carrera”, apuntava el neozelandès a l’arribada. I pel desenllaç, amb Carlos Coloma entrant davant Cullell en el darrer revolt abans de la línia de meta i superant el campió d’Europa júnior fa dos estius. La celebració va recordar la del bronze a Rio el 2016. L’inici d’una gran amistat?

La nova generació

L’edició d’aquest 2019 serà recordada, d’aquí poc. Perquè si Cullell i Coloma es van fer amics, dissabte en la cursa femenina la campiona del món júnior de l’especialitat i també de fons en carretera, l’austríaca Laura Stigger, superava Pauline Ferrand-Prevot –té mundials en BTT, carretera i ciclocròs en el seu palmarès (el 2014 tots tres amb l’XCO en sub-23). La tercera era una altra sub-23, Rocío del Alba (BH), seguida de Clàudia Galicia (Megamo) que superava Txell Figueres (Adi - Dsnivel - BMC).

“En la primera volta, no he tingut gaires bones sensacions”, admetia el corredor de Santa Coloma de Farners respecte de la cursa, en què a l’inici rodava sisè a roda, precisament, de Coloma. “He mirat de fer-ho tan bé com era possible i, al final, m’han faltat forces”, sintetitzava el Megamo.

A mitja cursa (quedaven 3 voltes, cadascuna de 7 km), a la contrameta, Gaze va aparèixer sol, amb un ampli marge que, a dues voltes, era de 23 segons respecte dels perseguidors. En la següent contrameta, la diferència va arribar als 45, mentre que, en la darrera, Griot ja anava també sol, segon i, darrere Cullell, Coloma i Josep Duran –el banyolí va fer la seva millor cursa de la temporada–, que seguia la roda del seu cap de files, a només 10 segons.

En l’últim revolt, el passat recent i el futur immediat es disputaven el tercer lloc en un duel que costarà de veure de nou perquè, en la següent cursa de Cullell, la copa del món a Andorra, els sub-23 corren el dia abans –ell és tercer en la general, amb dos cinquens llocs aquest 2019. “Té més experiència, però me’n vaig content d’arribar a disputar-li l’esprint i acabar quart. Tampoc he quedat lluny dels altres”, apuntava Jofre, millor sub-23.

UN ÍDOL ACLAMAT

El corredor del Megamo va ser l’últim a entrar en la graella, amb el millor rànquing