Tennis

Bolsova, arrelada a la terra

Tennis. L’empordanesa, amb sis victòries ja en el Roland Garros, comença avui la tercera setmana de competició a París disputant els vuitens de final contra la jove americana Anisimova

Des que va classificar-se per al quadre principal de Roland Garros, cada nou partit d’Aliona Bolsova en el torneig parisenc és el més important de la seva carrera. L’empordanesa encetarà avui la tercera setmana de competició a la capital francesa amb el setè partit consecutiu, corresponent als vuitens de final. Quan va començar la competició, amb la disputa de la fase prèvia, ocupava el lloc 140è del rànquing de la WTA. Sis victòries després, s’ha situat entre les setze millors jugadores del torneig i s’ha assegurat un lloc entre les cent millors del món. Encara que perdi el partit d’avui, quan s’actualitzi el rànquing el 10 de juny, un cop acabada la competició, Bolsova avançarà almenys 52 posicions i es col·locarà en el lloc 88è.

La de Palafrugell tindrà avui com a rival la joveníssima jugadora nord-americana Amanda Anisimova. Tot i que només té 17 anys –Bolsova, 21–, Anisimova ocupa el lloc 51è del rànquing mundial i aquesta temporada no només ha guanyat el seu primer torneig WTA (Bogotà), sinó que ja ha aconseguit classificar-se dos cops per als vuitens de final d’un Grand Slam. El primer va ser a Austràlia, en què va perdre contra la txeca Petra Kvitova. Anisimova va ser el 2016 subcampiona del Roland Garros júnior i un any després, a només 15 anys, va rebre una invitació per jugar l’obert dels Estats Units, torneig en què va perdre en la primera eliminatòria contra Taylor Townsend.

Quatre precedents

Des del 2010, només quatre jugadores havien accedit als vuitens de final de Roland Garros des de la fase prèvia, i només una va superar l’eliminatòria. El 2017 hi va arribar la croata Petra Martic, que va perdre contra la ucraïnesa Elina Svitolina. L’holandesa Kiki Bertens la va jugar –i perdre– contra l’alemanya Andrea Petkovic el 2014. La kazakh Yaroslva Xvedova s’hi va classificar el 2012 i va guanyar contra la xinesa Na Li, tot i que després va perdre en els quarts contra la txeca Petra Kvitova. Finalment, la sud-africana Chanelle Scheepers també va arribar als vuitens de final des de la prèvia de Roland Garros el 2010, però va perdre contra la russa Elena Dementieva.

Pista Philippe Chatrier
Kenin - (8) Barty Vuitens F (11 h)
(1) Djokovic - Struff Vuitens M
(4) Thiem - (14) Monfils Vuitens M
(3) Halep - Swiatek Vuitens F
Pista Suzanne Lenglen
Siniakova - (14) Keys Vuitens F (11 h)
(9) Fognini - (5) Zverev Vuitens M
(10) Khatxanov - (8) Del Potro Vuitens M
Anisimova - (Q) Bolsova Vuitens F
HOMES. Vuitens de final
(2) Nadal - Londero 6-2, 6-3, 6-3
(3) Federer - Mayer 6-2, 6-3, 6-3
(24) Wawrinka - (6) Tsitsipas 7-6, 5-7, 6-4, 3-6 i 8-6
(7) Nishikori - Paire 7-6, 7-6, 7-6
DONES. Vuitens de final
Vondrousova - (12) Sevastova 6-2, 6-0
(26) Konta -(23) Vekic 6-2, 6-4
(31) Martic - Kanepi 5-7, 6-2, 6-4
(7) Stephens - (19) Muguruza 6-4, 6-3

Noranta victòries de Rafa Nadal a Roland Garros

Rafa Nadal, segon cap de sèrie, va aconseguir la victòria número 90 en el Roland Garros, per només dues derrotes, després d’imposar-se en els vuitens de final contra Juan Ignacio Londero (6-2, 6-3 i 6-3). El mallorquí jugarà contra el vencedor del partit entre Kei Nishikori (7) i Benoit Paire, ajornat ahir per falta de llum. Tampoc va tenir problemes Roger Federer (3), que va derrotar Leonardo Mayer (6-2, 6-3 i 6-3). El seu pròxim rival serà el seu compatriota Stan Wawrinka (24). En dones, Garbiñe Muguruza (19), campiona el 2016, va perdre contra Sloane Stephens (7) per 6-4 i 6-3. La resta de quartfinalistes van ser Kaia Kanepi, Johanna Konta (26) i Marketa Vondrousova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)