Tennis

Goig sense alegria

La nord-americana de 17 anys Anisimova fa una exhibició de talent i criteri i desperta del somni amb crueltat per 6-3 i 6-0 la palafrugellenca Bolsova, que ha enlluernat signant els vuitens en el debut en un Grand Slam

La prometedora nord-americana de 17 anys Amanda Anisimova (51a), que fa camí per convertir-se en una veritable figura, va exhibir-se com una veterana i va posar fi ahir amb crueltat al fabulós trajecte de la palafrugellenca Aliona Bolsova (137a) en els vuitens de final de Roland Garros: 6-3 i 6-0 en una hora i 9 minuts. La catalana, prou nerviosa i amb alguns símptomes de cansament acumulat, va lluitar amb orgull però l’agressivitat de la seva rival li va resultar inabastable. Anisimova jugarà els quarts contra la romanesa Simona Halep (3). La vigent campiona va esbandir la polonesa de 18 anys Iga Swiatek per 6-1 i 6-0 en una exhibició meteòrica de 45 minuts.

Bolsova no va tenir recursos davant l’eficàcia, el criteri i la profunditat dels cops d’Anisimova, tant amb la seva mortífera dreta plana com de revés –33 cops guanyadors per 10 de la catalana–. Es va apoderar del servei de l’empordanesa en el setè joc (1/1). Ferma, va tancar el primer acte per 6-3 i va furgar a la ferida consumant el seu segon break en el primer joc del segon set. Bolsova estava contra les cordes però va reaccionar gaudint de la seva primera pilota de trencament en el segon joc. La nord-americana va respondre amb un revés paral·lel guanyador. La catalana va disposar de dues pilotes més per trencar que tampoc no va aprofitar i el partit se li va començar a esmunyir (2-0). En el tercer joc, va salvar en primera instància tres pilotes de break en contra però Anisimova, tossuda, va acabar establint el 3-0. El seu gran servei, al qual va recórrer quan tenia alguna fuita, va evitar que la catalana celebrés per fi un trencament en el quart joc. La història es va repetir en el sisè. Bolsova duia un 0-40 però va acabar el partit amb 0/8 en pilotes de break. Un final cruel però que no entela una gran eclosió que li permetrà veure’s entre les 100 millors (88a) per primera vegada després d’haver arribar als vuitens tot i procedir de la fase prèvia en el seu debut en un Grand Slam.

Barty-Keys

L’altre encreuament de quarts sorgit ahir el jugaran l’australiana de 23 anys Ashleig Barty (8), que va batre la nord-americana Sofia Kenin (35a) per 6-3, 3-6 i 6-0 en una hora i 30 minuts, i la nord-americana de 24 anys Madison Keys (14), que va anul·lar la txeca Katerina Siniakova (42a) per 6-2 i 6-4 en una hora i 16 minuts. Malgrat que Barthy va ser superior en el primer acte manant amb la dreta i el seu servei, Kenin, amb un revés de molt de nivell amb el qual se sent més segura que no pas amb la dreta, va reaccionar a partir d’un trencament en el segon joc del segon parcial i va portar el partit a un tercer acte. La nord-americana d’origen rus, que va centrar el focus en l’eliminatòria anterior quan es va desfer de Serena Williams, va tancar amb determinació el set en la tercera pilota en un darrer joc de vuit minuts. L’australiana, amb més recursos, però, no volia deixar escapar l’oportunitat i va trencar tot just arrencar el set definitiu (2-0). Es va mostrar inflexible apel·lant a la seva major veterania i a la variabilitat de registres i va segellar l’accés als quarts en la segona pilota.

L’agressiva Keys tindrà una nova oportunitat d’aspirar a guanyar un Grand Slam i trencar la barrera psicològica que fins ara l’ha tenallat. El ritme de bola de Keys, que va tancar cinc cops el servei rival i va encaixar dos breaks, va ser generalment inassumible per a la txeca, que no va poder contrarestar la dreta poderosa de la seva rival. Keys va connectar 26 cops guanyadors i va cometre 26 errors. Siniakova, amb un perfil més pla, va signar només 10 cops guanyadors i va fer 18 errors.

LA DADA

13
Cops
ha arribat a quarts de París Djokovic, que empata amb Nadal. Té 44 quarts de Grand Slam
HOMES. Vuitens de final
(1) Djokovic - Struff 6-3, 6-2, 6-2
(4) Thiem - (14) Monfils 6-4, 6-4, 6-2
(7) Nishikori - Paire 6-2, 6-7, 6-2,, 6-7, 7-5
(5) Zverev -(9) Fognini 3-6, 6-2, 6-2, 7-6
(10) Khatxanov - (8) Del Potro 7-5, 6-3, 2-6 i 6-3.
DONES. Vuitens de final
(3) Halep - Swiatek 6-1, 6-0
(8) Barthy - Kenin 6-3, 3-6, 6-0
(14) Keys - Siniakova 6-2, 6-4
Bolsova- Anisimova 6-3, 6-0
Pista Philippe Chatrier
(7) Stephens - (26) Konta Quarts F 14h
(7) Nishikori - (2) Nadal Quarts M
Pista Suzanne Lenglen
(24) Wawrinka - (3) Federer Quarts M 14 h
Vondrousova - (31) Martic Quarts F
He jugat un bon partit. M’atreviria a dir que el millor que he fet fins ara. És fantàstic tornar a estar en els quarts, però cada vegada serà més complicat progressar
Dominic Thiem
Estic satisfet del meu joc fins ara. He vorejat el meu millor nivell sobre terra i estic motivat per lluitar pel títol
Novak Djokovic

Djokovic-Zverev i Thiem-Khatxanov, demà en els quarts de final

El serbi Novak Djokovic (1) va desfer les il·lusions de l’espigat alemany Jan-Lennard Struff (45è) per 6-3, 6-2 i 6-2 en una hora i 33 minuts sense cedir mai el seu servei. Fi com una seda, el campió del 2016 ha apujat el seu nivell i jugarà els quarts contra l’alemany Alexander Zverev (5), que va minimitzar el talent de l’italià Fabio Fognini (9): 3-6, 6-2, 6-2 i 7-6 (5) en 2h i 55 minuts. El teutó, que duia una temporada de terra irregular, s’ha afermat a París i en vol fer una de grossa. Necessitarà la seva versió més alta per batre el serbi. El balcànic no va convertir la seva primera oportunitat de trencament en el cinquè joc però no va perdonar en el vuitè. En estat de gràcia, va posar la directa i es va endur deu dels onze últims punts del set (6-3). Imaginatiu, va fer més ‘aces’ que el seu rival –6 per 4– apel·lant a la varietat tot i que Struff és en teoria l’especialista en la matèria. El serbi va reiterar el seu domini en l’arrencada del segon parcial consumant dos trencaments més (4-0) i va tancar el set sense desgast (6-2). A més, va acabar d’exhibir el seu predomini en l’arrencada del tercer acte (2-0) i va tancar el partit amb un 86 per cent de punts guanyats amb el primer servei (37/43) i amb un 69 per cent amb el segon (18/26), xifres molt elevades. Tampoc no va fallar desafiant el públic de la central l’austríac Dominic Thiem (4), que va derrotar el francès Gael Monfils (14) per 6-4, 6-4 i 6-2 en un exercici de solvència. Se les haurà demà en quarts amb el rus Karen Khatxanov (10), que va eliminar en l’últim partit de la jornada l’argentí Juan Martín del Potro (8) per 7-5, 6-3, 2-6 i 6-3.

Nishikori, el regal d’aniversari

Paral·lelament al partit de Djokovic, es va jugar amb una gran passió a la graderia la continuació del duel entre el japonès Kei Nishikori (7) i el francès Benoit Paire que l’asiàtic dominava diumenge per 6-2, 6-7 (8) i 6-2. El tennista local va aixecar dues pilotes de set i de partit en el ‘tie-break’ del quart parcial –6-7 (8)– i va forçar el cinquè set davant el deliri de la seva afició. En el definitiu, a més, es va situar a davant (1-4 i 3-5), però Nishikori, èpic, es va recuperar (5-5) i va convertir un trencament mortal en l’onzè joc: 7-5 després de tres hores i 55 minuts. El japonès serà el rival de l’onze cops campió Rafa Nadal, que ahir va celebrar a París el seu 33è aniversari. El partit serà la repetició de la final del Barcelona Open Banc Sabadell del 2016 que es va endur el balear o del duel per al bronze olímpic de Rio de Janeiro que es va adjudicar el japonès. No obstant això, Nadal, que surt de favorit, domina el cara a cara per un clar 10-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)