Waterpolo

El llistó mariner

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta mirarà de millorar el tercer lloc de Gènova en la final a vuit que comença avui a Hannover

El rival de quarts de final és l’Sport Management de Busto Arsizio, una de les revelacions del curs

Campió el 2014 i present en sis de les set últimes edicions de la fase final de la lliga de campions, l’Atlètic Barceloneta ja fa temps que s’ha fet un nom entre els grans referents del waterpolo europeu. Avui enceta el camí de la final a vuit de Hannover amb el propòsit d’elevar el llistó del curs passat, en què va acabar tercer a Gènova. El repte, per tant, és accedir a la final en un quadre en què podrà transitar sense topar-se amb alguns dels grans favorits, el Pro Recco, per pressupost i plantilla el gran candidat; l’Olympiacòs, el vigent campió, o fins i tot el Brescia, al qual aquest curs no ha pogut guanyar en la fase de grups.

El primer rival del conjunt mariner és l’Sport Management de Busto Arsizio (17.30 h), probablement un dels equips revelació d’aquest curs. “A principi de temporada no era un dels aspirants per ser a la final a vuit. Des de l’inici es va mostrar molt fort a casa, sumant nou punts en els tres primers partits. En tot el curs només n’ha cedit un a la seva piscina, contra el Jug, i al final es va guanyar la classificació en la penúltima jornada amb un empat amb el Szolnoki a domicili, que és el que es va quedar fora. Han demostrat ser un equip competitiu i que han anat creixent durant la temporada”, explica el tècnic mariner, Chus Martín. Pel que fa a qüestions tècniques, l’entrenador del Barceloneta indica: “És un equip que assumeix molts riscos en defensa i això fa que si no estàs concentrat i treballes bé el teu atac, en poden treure profit al contraatac perquè tenen una plantilla molt ràpida i jove. Haurem d’estar alerta amb el plantejament, sobretot defensar molt fort i en atac tenir molta paciència. Haurem d’aprofitar les oportunitats.” En tot cas, Martín confia que el seu equip acabi imposant la seva major experiència i ofici en aquest tipus d’eliminatòries. L’entrenador barceloní té clar que l’equip s’ha de mantenir fidel al seu estil, prescindint del rival: “Defensivament som un equip que encaixa pocs gols i la nostra principal arma és el ritme que imprimim en el contraatac.” Martín podrà disposar de tota la plantilla, amb el porter i capità Dani López Pinedo, que no va jugar la final de lliga, al capdavant. “Tenim l’Sport Management com a primer rival i si comencem a mirar més endavant, doncs ens quedarem a quarts. Prepararem al cent per cent aquest partit i a partir d’aquí, a somiar”, sentencia el capità. En la mateixa part del quadre que el Barceloneta hi figuren el Jug Dubrovnik, amb el barceloní Xavi Garcia com a capità, i el Ferencvarós, al qual ja van superar en els dos partits de la fase de grups. Un dels dos seria el seu rival en una hipotètica semifinal.

LES FRASES

Per a nosaltres seria molt important arribar a la final i millorar el tercer lloc de l’any passat
Chus Martín
entrenador del zodiac cnab
Contra l’Sport Management haurem d’estar molt concentrats i tenir paciència en atac
Chus Martín
entrenador del zodiac cn atlètic barceloneta
Prepararem al cent per cent el partit contra l’Sport Management i a partir d’aquí, a somiar
Dani López Pinedo
Capità del zodiac cn atlètic barceloneta

Pere Estrany tancarà la seva etapa a Hannover

En les files del Hannover, l’equip amfitrió, hi milita el barceloní Pere Estrany, que completarà la seva quarta temporada en un dels dos grans referents del waterpolo alemany. L’altre és l’Spandau 04, que fa una setmana li va arrabassar el títol de lliga. Com a organitzador, el Hannover ja tenia la plaça assegurada, tot i que el seu debut en els quarts de final serà contra el gran favorit, el totpoderós Pro Recco. “És la primera vegada que l’entitat juga aquesta competició i ens fa molta il·lusió. Tenim moltes ganes de gaudir de la fase final, sent conscients del repte que suposa jugar contra un equip de la dimensió del Pro Recco”, assenyala. En tot cas, Estrany admet que serà “una bona manera de tancar l’etapa a Hannover”, ja que el curs vinent ja s’ha compromès amb el CN Barcelona Vista de Toni Esteller.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)