Tennis

Barty venç Anisimova i jugarà demà la final de París contra Vondrousova

Tennis.

L’australiana de 23 anys Ashleigh Barty (8) i la txeca de 19 anys Marketa Vondrousova (38a de la WTA) jugaran demà (15 h) una final tan imprevisible com incertya de Roland Garros. Barty ha derrotat la nord-americana de 17 anys i gran sensació a París Amanda Anisimova (51a) per 6-7 (4), 6-3 i 6-3 en una hora i 53 minuts de sacrifici mental dut a l’extrem. L’esquerrana Vondrousova, per la seva banda, s’ha desfet de la britànica Johanna Konta per 7-5 i 7-6 (2) en un hora i 45 minuts. La txeca, amb un joc molt sòlid des del fons i un gran criteri, ha aixecat dues vegades un break en contra en el primer acte i ha repetit remuntada en el segon parcial davant d’una rival força més experimentada que ja havia arribat dues vegades abans a les semifinals d’un Grand Slam.

El triomf de Barty és el triomf de la perseverança, una lliçó. Ben poques jugadores haurien superant el cop moral que li ha representat perdre el primer set quan el guanyava per 5-0 en només 12 minuts abassegadors i després d’haver disposat de dues pilotes en el sisè joc per segellar-lo. Anisimova ha encadenat tres breaks consecutius i ha recuperat el joc mortífer de garrotades i deixades subtils amb què va destrossar Simona Halep en els quarts dijous. Barty ha igualat el partit amb un trencament miraculós (6-6) però ha sucumbit en el desempat. A més, la nord-americana ha accelerat fins a l’infinit situant-se amb un 0-3 amb dotze punts seguits. L’australiana, amb una gran varietat de registres perquè també és la numero 8 del món de dobles però amb la dreta cargolada com a cop de capçalera, ha reaccionat amb virulència i, ara sí, li ha clavat a la seva adolescent rival un parcial de 6-0. En el tercer set, a més, ha aixecat un break en contra i ha acabat guanyant amb relativa claredat apel·lant a la seva major experiència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)