Tennis

Thiem supera Djokovic i serà el rival de Nadal en la final de Roland Garros

Tennis.

L’austríac Dominic Thiem ha acabat derrotant avui el serbi Novak Djokovic (1) per 6-2, 3-6, 7-5, 5-7 i 7-5 en quatre hores i 13 minuts en la represa del partit de semifinals de Roland Garros que es va suspendre divendres per la pluja amb empat a un set i 1-3 favorable a Thiem en el tercer amb un break amunt i servei. Campió dels tres últims tornejos de Grand Slam, feia un any i tres dies que Djokovic no perdia un partit de la màxima graduació, precisament des que va cedir a París en quarts contra l’italià Marco Cecchinato. Thiem, per tant, serà demà el rival de l’onzè cops campió en onze finals de Roland Garros Rafa Nadal en la repetició del duel que l’any passat es va endur el manacorí. El darrer precedent va ser la semifinal del Barcelona Open Banc Sabadell que es va endur Thiem, posterior campió davant del rus Daniil Medvedev.

Amb menys vent i molts seients buits a les graderies, dèficit que ja es va apreciar fins i tot en el Nadal-Federer, Djokovic s’ha mostrat molt segur i amb una actitud radicalment més positiva. Ha amenaçat el primer torn de servei de Thiem i ha trencat en el segon (3-4) empatant el partit en el joc posterior (4-4). En el novè joc ha tingut dues oportunitats més per consolidar l’avantatge restant, però l’austríac les ha salvat i ha iniciat amb empenta la seva resurrecció. Amb 5-5, un warning del jutge de cadira català Jaume Campistol al serbi per servir amb massa lentitud, l’ha tret de polleguera. Ha protestat iradament i ha seguit remugant diversos punts descentrat. Thiem ho ha aprofitat i ha tancat el parcial en la quarta oportunitat consumant el seu primer break del dia i el segon del set (7-5). El balcànic, però, s’ha refet en el quart acte, un exercici d’inconsistència en el servei de tots dos jugadors. Nole ha consumat tres breaks, el tercer definitiu en el dotzè joc, i l’austríac també ha trencat dos cops sense treure’n cap profit. Sigui com vulgui, el partit interminable s’ha decidit en un cinquè set en què Thiem, sempre solvent amb la seva poderosa dreta cargolada i que també s’ha exhibit en les deixades i contradeixades, ha reiterat el seu poder (3-1). Amb 4-1 al seu favor s’han obert paraigües a la graderia. La pluja ha estat dèbil en primera instància però de sobte ha caigut un xàfec, l’enèsim d’aquesta edició, que ha obligat a aturar el partit. Per segon cop, Nole veia com la pluja tallava el ritme del seu rival en un moment en què havia perdut el fil del partit. Mentre, les noies de la final femenina rebien impacients la notícia que no podrien començar el seu partit a les 3 de la tarda tal i com estava previst. En la segona represa, Djokovic ha sortit molt fort. Ha salvat una primera pilota de break i ha sumat dos jocs consecutius (4-3). Quan semblava que tenia la pella pel mànec, però, ha comès tres errors no forçats inexplicables seguits amb una doble falta inclosa i ha reglat el vuitè joc. L’austríac ha tingut servei i 40-15 per posar fi al patiment. Amb el braç encongit i, seguint amb el serial, ha malbaratat les dues pilotes de partit. Però s’ha refet. Ha guaty el servei (6-5) i ha segellat el gran triomf amb una dreta paral·lela guanyadora en la tercera oportunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)