Amb Munárriz no n’hi ha prou

Final de consolació. El Barceloneta, amb cinc gols del navarrès, deixa el Pro Recco contra les cordes (3-6), però com en les semifinals acaba sucumbint en el tram final en la pugna pel bronze

pro recco 8 barceloneta 7

PRO RECCO:Bijak; Di Fulvio, Mandic (1), Bukic, Dobud, Velotto, Aicardi, Echenique (1), Figari (2), Filipovic (3), Ivovic, Kayes (1) i Tempesti.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera, Granados (1), Munárriz (5), Vrlic, Larumbe (1), P. Linares, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos i M. Linares.PARCIALS:3-3, 2-3, 1-1 i 2-0.ÀRBITRES:Rakovic i Dervieux.

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta va perdre per la mínima (8-7) en la pugna pel tercer lloc de la final a vuit de Hannover contra el totpoderós Pro Recco. El guió va ser similar al del partit de semifinals. L’equip mariner, amb un motivadíssim Alberto Munárriz, que va anotar cinc dels sis primers gols catalans, va obrir forat durant el segon quart (3-6). L’Atlètic Barceloneta, però, no va saber rematar la feina. Va perdonar en excés en les accions de superioritat i en l’últim quart, incapaç de veure porteria, no va poder impedir la remuntada transalpina. Amb tot, Martín Famera va tenir la possibilitat, a boca de canó, de forçar l’empat en l’última jugada de superioritat. Com en les semifinals contra el Ferencváros, a l’Atlètic Barceloneta li va faltar clarividència en el tram final contra rivals molt més avesats a finals ajustats en lligues tan competitives com la italiana i l’hongaresa.

Un gol de Filip Filipovic, amb una pilota que va entrar plorant a la porteria de Dani López Pinedo després de rebotar en la defensa, va obrir la final de consolació. Marc Larumbe va aprofitar una doble superioritat, però el jugador serbi tenia el braç calent i va replicar amb una canonada. Tot seguit, Alberto Munárriz, especialment motivat després de perdre’s més de la meitat del partit de semifinals per tres exclusions, va obrir el seu repertori. Un gol en una transició i un altre en superioritat donaven la iniciativa als mariners, però Nicolo Figari encara va ser a temps de restablir l’equilibri a 7 segons del final del primer quart. El jugador navarrès, desbocat, va ampliar el seu ventall de recursos i tres gols consecutius –una canonada de lluny, un penal per tot l’escaire i des de la boia en un contraatac– obrien forat (3-6). El Pro Recco reaccionava i, amb Mandric i Kayes, retallava diferències abans del descans.

Ja en el tercer quart, Filipovic restablia l’equilibri. El ritme de joc s’havia alentit i el conjunt mariner cometia excessives imprecisions en el balanç ofensiu. Álvaro Granados, des de l’extrem i en una acció de superioritat, posava fi a més de 12 minuts de sequera catalana (6-7). Aquí es van acabar els cartutxos del conjunt mariner, que va ser incapaç de veure porteria en els últims 8 minuts de partit. Figari, en una transició ràpida, i l’exmariner Gonzalo Echenique van signar la sentència i el bronze pel Pro Recco. En el tram final van brillar amb llum pròpia dos dels millors porters del món, Dani López Pinedo, que va treure alguna mà miraculosa, i el croat Marko Bijak, que va frustrar l’acció definitiva de Famera.