Tennis taula

El Suris Calella fa un pas enrere i renuncia a l’elit

Tennis de taula. Perd les seves dues millors jugadores, Sofia-Xuan Zhang i Gabriela Feher, i després de disset temporades consecutives ja no jugarà a la superdivisió femenina

El Suris Calella, un històric de la màxima categoria estatal femenina, ha renunciat a jugar a la superdivisió la temporada que ve. Segons explica el president del club, Jaume Puig, les seves dues jugadores més destacades, la gironina Sofia-Xuan Zhang i la sèrbia Gabriela Feher, no continuaran a l’equip i fitxaran pel Girbau Vic. “La Gabi feia nou anys que era al club i la Sofia set. Elles no volien marxar, però no hem pogut igualar les importants ofertes que han rebut”, explica Jaume Puig. Amb aquestes baixes i militant en una categoria en què les despeses –en viatges i en el cost de les jugadores– es van disparant, el club ha decidit abaixar el llistó. “Ha sigut una decisió dolorosa i molt pensada. Fem un pas enrere per fer un pas endavant i estar més equilibrats en les branques masculina i femenina, i en la base i l’elit”, diu el president de l’entitat.

A la segona categoria

La temporada que ve el CTT Calella tindrà els seus dos primers equips, el masculí i femení, a la divisió d’honor –que és la segona categoria– i amb jugadors de casa, sense cap jugador estranger després de moltes temporades. L’equip femení tindrà una plaça a la divisió d’honor després de la renúncia a la màxima categoria i l’equip el formaran la sub-23 Alba Fernández i la infantil Clàudia Pérez, que ja han jugat a la superdivisió aquesta temporada, i Elisabet Cabanas, que pujarà del segon equip. L’objectiu serà estar a la meitat de la taula. El conjunt masculí ha aconseguit l’ascens a la divisió d’honor aquesta campanya amb un equip format per Albert Arcos, Adrià Mallorquí i Marc Miró, que continuaran el curs que ve. El director tècnic del club, Aitor Puig, i l’entrenadora Jessica Hernández no se centraran en l’equip masculí i femení, respectivament, com enguany, sinó que tots dos faran bandes i aniran amb els dos equips indistintament.

Tota una vida a dalt

L’equip femení del CTT Calella va debutar a la màxima categoria –llavors era la divisió d’honor– la temporada 1989/90 i va acabar en un brillant quart lloc. La campanya 1993/94 va ser tercer en una lliga que va tenir play-off, amb semifinals i final. La temporada 1999/00 va ser un dels equips que van crear la superdivisió, però al final del curs 2000/01 també va haver de renunciar a l’elit, després de dotze temporades consecutives entre els millors. El curs 2001/02 el Calella va jugar a la divisió d’honor, que havia passat a ser la segona categoria, i va tornar a pujar a la superdivisió, on ha militat disset temporades consecutives. Les seves classificacions habituals eren la quarta o la cinquena posició, però va destacar el brillant subcampionat que va aconseguir el curs 2005/06, el millor resultat de la seva llarga història a l’elit.

Els grans títols de l’equip femení del Calella són els dos campionats d’Espanya que va guanyar de manera sorprenent els anys 1993 i 2017. També ha estat vuit vegades campió de Catalunya absolut femení.

SEMPRE A DALT

Les noies han jugat a la màxima categoria en 29 de les darreres 30 temporades

EL MILLOR RESULTAT

El curs 2005/06 va ser segon de la superdivisió, i un quart o cinquè lloc era l’habitual

EL PRESIDENT

“Fem un pas enrere per fer un pas endavant, avançar i estar més equilibrats”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)