Tennis taula

El Girbau Vic serà el primer equip català en jugar la Lliga de campions

Tennis de taula. Ha format un equip que li permet estar entre els dotze millors conjunts d’Europa i disputar la màxima competició

El Girbau Vic serà un dels dotze equips que la propera temporada disputarà la Lliga de campions femenina, la màxima competició europea de clubs. Serà el primer conjunt català que ho faci des que la Unió Europea de Tennis de Taula (ETTU) va crear aquesta competició la temporada 2005/06. Fins ara havien els catalans sempre havien jugat la segona competició europea, la copa ETTU. Aquesta temporada el Girbau Vic ha pogut presentar un equip que pels punts aconseguits per les seves jugadores en el rànquing mundial està entre els dotze millors d’Europa. En concret ocupa l’onzena posició.

El conjunt osonenc ha fitxat a tres jugadores estrangeres, la gal·lesa Charlotte Carey (151 del rànquing mundial), l’hongaresa Orsolya Feher Agota (194 del món) i la sèrbia Gabriela Feher, provinent del Calella. El Girbau Vic completa l’equip amb cinc jugadores catalanes. El fitxatge estrella és la gironina Sofia Xuan Zhang, provinent del Calella i 109 del rànquing mundial. També hi seran dues jugadores que van estar a l’equip de la superdivisió la temporada passada Clàudia Caymel i Noa Muñoz, més Sílvia Coll i Raquel Larrubia.

Aquest dissabte es farà el sorteig de la Lliga de campions i els dotze equips es dividiran en quatre grups de tres equips. Destaca la presencia dels tres caps de sèrie, que ja han guanyat alguna vegada el títol de la màxima competició: El TT Berlín Eastside alemany que va ser campió els anys 2012, 2014, 2016 i 2017, el Linz AG Froschberg austríac que va guanyar la lliga europea els anys 2009 i 2013, i el KTS Enea Siarka Tarnobrzeg polonès que és l’actual campió i defensarà el títol. També estaran entre els 12 millor equips europeus dos equips més de la superdivisió estatal, l’UCAM Cartagena i el Leka Enea.

El millor resultat del TT Vic en una competició europea va ser arribar a dues finals de la copa ETTU, la segona competició, els anys 2007 i 2018, i va aconseguir el subcampionat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)