Ciclisme

La Volta prepara canvis per a l’edició centenària

Ciclisme. L’organització treballa per recuperar una contrarellotge que sigui decisiva en un recorregut que començarà a prendre forma els pròxims dies

Els organitzadors de la Volta estaran pendents avui de la formació dels ajuntaments de Catalunya perquè dels futurs governs municipals dependrà en bona mesura el recorregut oficial de l’edició del centenari, que es començarà a perfilar les pròximes setmanes per tenir-lo pràcticament tancat abans de l’estiu. El que ja és segur és que per primer cop des del 2007 es farà una contrarellotge –d’entre 20 i 25 km– per donar més possibilitats als ciclistes que no són escaladors. El president de la Volta, Rubèn Peris, també expressa el seu desig d’endurir l’etapa de Barcelona de l’últim dia, però tot això quedarà pendent de negociació.

A banda de la contrarellotge del 2007 –una cronoescalada de 17,1 km entre Sornàs i Arcalís (Andorra)–, es van fer tres pròlegs a Lloret (2008, 2009 i 2010). El 2017 es va fer una contrarellotge per equips a Banyoles, amb victòria del BMC. “No és senzill fer una contrarellotge perquè t’obliga a tancar un municipi o més durant moltes hores del mateix dia, però crec que aquesta vegada ho podrem fer”, hi afegeix Peris, que té clar que aquesta aposta donaria més espectacle i diversitat a la prova.

Abans de la Volta del 2020 també es presentarà un documental de la història de la prova i posteriorment s’editarà un llibre amb un resum de les cent edicions. Peris admet que la relació amb ASO –organitzadors del Tour– ha donat fruit en l’aspecte televisiu, amb les millors dades de difusió de la història de la prova aquest últim any: 16 milions de teleespectadors a Europa i un impacte mediàtic de 14,7 milions d’euros només a l’Estat.

Tot i que el calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI) del 2020 encara no és oficial, la setmana de la Volta no es veurà afectada pels hipotètics canvis que provoquin en el calendari els Jocs Olímpics de Tòquio (del 24 de juliol al 9 d’agost).

Un altre dels objectius esportius de l’organització és recuperar la reVolta, la cursa femenina que es va iniciar el 2018 a Barcelona coincidint amb l’última etapa i que no es va poder fer en aquesta última edició per incompatibilitat amb el calendari.

La Volta també estudia com vincular els vencedors de la prova a l’edició del centenari. “Dependrà del pressupost final, però és cert que ciclistes com Merckx, Kelly, Purito, Valverde i Indurain, entre d’altres, són patrimoni de la Volta.”

Una contrarellotge és complicada per tota la infraestructura, però l’objectiu és fer-la
Rubèn Peris
PRESIDENT DE LA VOLTA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)