Més esport

Títol de lliga per al Salt Gimnàstic Club

Gimnàstica artística. L’equip de Montse Hugas és el millor en la final, a Vic, en l’any del 40è aniversari

El Salt Gimnàstic Club va guanyar la Lliga Iberdrola, la segona edició de la qual començava amb una cinquena posició de les saltenques, en la jornada de la qual eren amfitriones. Quartes a Palma i terceres a València, l’equip de Montse Hugas va accedir a la final in extremis. Fa un any, a Manresa havia quedat quart, migrat per les lesions que va arrossegar fins a aquest inici de curs. Però l’actuació d’ahir a la capital osonenca va permetre al conjunt saltenc alçar el títol en l’any del 40è aniversari de l’entitat.

“Anaven a totes, l’any passat se’ns van anar trencant i estàvem bé i, aquest, no se’ns podia escapar”, deia Hugas, que qualificava de molt bona l’actuació de les seves gimnastes: “Tot l’equip ha estat molt bé. Ser primer i segon és molt difícil”, va dir respecte a l’actuació de Laura Bechdejú i Marina González, les dues amb més punts de totes les participants (Nora Fernández va ser sisena i Sara Coll desena). “Tothom ha estat molt bé, fent el que havia de fer”, sentenciava la directora tècnica del club, que destacava la mentalitat de les gimnastes.

“La veritat és que potser no veníem a guanyar però sí a donar guerra, que es veiés que l’any passat no va poder ser però que aquest any sí. I ho hem demostrat”, va dir Bechdejú, que compara aquest èxit amb l’actuació del 2018: “Ens vam lesionar moltes en el darrer moment. De vuit noies quasi totes vam tenir alguna cosa i aquest any totes menys una hem pogut lluitar i demostrar que ens ho mereixíem.” “Vaig anar a l’europeu i des del punt de vista personal va ser una experiència increïble, una competició molt emocionant. Però com aquesta competició cap, no es pot comparar”, assenyalava la internacional, setzena en l’europeu absolut.

L’efemèride

“La meva il·lusió, de sempre en la gimnàstica, era jubilar-me als 40 anys. Pensava que en tindria prou i ara mateix estem al 40è aniversari del club. Vol dir que ja en tinc molts més...”, posa en context Hugas, fundadora de l’entitat. “Vam començar el 2 de maig la celebració, la Laura va quedar setzena amb les millors d’Europa i era la nostra primera gimnasta en una final”, diu la directora tècnica del club, que assenyala els pròxims reptes de l’entitat: el campionat estatal individual el 6 de juliol, en què el Salt va ser campió absolut Open fa tres anys. El Salt hi presenta també un equip masculí, categoria en la qual tindrà dos gimnastes al mundial júnior: Hugo Rebollar i Pau Jiménez.

Equips final 1a divisió
1r Salt Gimnàstic Club 195,534
2n Xelska 191,399
3r Egiba 188,433
4t CGA L’Hospitalet 184,633
Individual
1a Laura Bechdejú (Salt GC) 51,133
2a Marina González (Salt GC)) 49,133
3a Cintia Rodríguez (Xelska) 48,567
4a Violeta Sánchez (L’H) 47,800
5a Clàudia Tomeo (L’H) 47,533
6a Nora Fernández (Salt GC) 47,300
7a Lornea Medina (Egiba) 46,734
8a Carla Font (Egiba) 46,200
9a Maia Llacer (Xelska) 45,666
10a Sara Coll (Salt GC) 44,767
Anaven a totes, l’any passat estàvem bé i aquest no se’ns podia escapar. Tothom ha estat molt bé fent el que havia de fer
L’any del 25è aniversari ens van donar el sí a fer el gimnàs i en el 40è guanyar el títol... Em volia jubilar als 40!
Montse Hugas
L’europeu va ser increïble, molt emocionant. Però com aquesta competició cap, no es pot comparar
Laura Bechdejú
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)