Esquí

L'esquiadora Lindsey Vonn, premi Princesa d'Astúries de l'Esport 2019

Als seus 34 anys, és la sisena dona en obtenir aquesta distinció i el primer esportista del món de la neu.

No fa ni un mes que va aparèixer en els mitjans de tot el món per posar en bikini en el nombre d'estiu de la revista Sports Illustrated i Lindsey Vonn i fa un mes enrere va protagonitzar la portada de diaris i xarxes socials a l'Estat espanyol. 

L'esquiadora nord-americana ha estat guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports 2019. El jurat dels Premis Princesa d'Astúries, reunit el passat 15 de maig passat, s'ha decidit a favor de la candidata presentada per la exregatista Theresa Zabell, presidenta de la Fundació Ecomar i dues vegades campiona olímpica.

Vonn ha estat premiada entre una vintena de candidatures de vuit països diferents, entre els quals només algunes s'havien anunciat públicament i pren el relleu als alpinistes Reinhold Messner i Krzysztof Wielicki, primers a escalar l'Everest sense oxigen i Premis Princesa d'Astúries de l'Esport 2018.

L'esquiadora, de 34 anys, té un palmarès a l'abast de molt pocs esportistes: 82 victòries a la Copa del Món d'Esquí Alpí, tres medalles olímpiques, dues vegades campiona del món i triomfs en les cinc disciplines -.

No obstant això, el jurat dels Premis Princesa d'Astúries dels Esports ha valorat molt més que el seu palmarès. "Lindsey Vonn destaca també pel seu compromís amb les generacions futures" en haver creat una fundació que porta el seu nom en favor de suport i orientació de les dones joves a través de la transmissió de "valors educatius, esportius i de desenvolupament personal", subratllava l'acta llegit per l'atleta Abel Antón en qualitat de president dels premis.

Antón assenyalava que "al llarg de la seva carrera, ha destacat per la seva extraordinària aportació al món de l'esport en ser la dona amb més victòries en la història de la Copa del Món d'esquí alpí, a més d'una extraordinària trajectòria en els mundials i en els Jocs Olímpics. Així com la seva capacitat de superació davant l'adversitat i per ser exemple d'esportivitat ".

Lindsey Vonn és la primera representant dels esports d'hivern a ser guardonada amb el Princesa d'Astúries i la sisena dona en rebre-ho. Anteriorment l'han guanyat les tennistes Martina Navratilova (1994) Arantxa Sánchez Vicario (1998) i Steffi Graf (1999) i les atletes Hassiba Boulmerka (1995) i Yelena Isinbayeva (2009).

La gala d'entrega dels premis serà el proper mes d'octubre de 2019.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)