Esports de muntanya

Sergi Mingote reprèn el repte d’escalar sis vuitmils en dos anys

Alpinisme. El vallesà ja és al Pakistan per intentar els Gasherbrum 1 i 2. A última hora també ha incorporat el Nanga Parbat entre els seus objectius

Sergi Mingote ha reprès el seu projecte 3x2x8000, amb el qual pretén escalar sis cims de vuit mil metres sense l’ajut d’oxigen artificial en dos anys. L’alpinista vallesà ha viatjat al Pakistan per encarar l’ascensió del Gasherbrum 1 (8.080 m) i 2 (8.035 m) i del Nanga Parbat (8.126 m), aquesta última muntanya incorporada a última hora en el seu repte. Mingote va fer cim el 16 de maig al Lhotse (8.516 m), però no va poder enllaçar aquesta ascensió amb l’Everest (8.848 m), com era el seu objectiu, a causa dels problemes físics . Les últimes setmanes les ha passat a casa recuperant-se d’aquests problemes, i fa només uns dies va desplaçar-se a Islamabad per continuar el repte a la serralada del Karakoram.

Mingote, que forma part d’una expedició internacional, té previst arribar els propers dies al camp base dels Gasherbrum. Primer té previst emprendre l’ascensió al G2 i enllaçar-la amb el G1. L’ascensió al Nanga Parbat la faria integrat en l’expedició liderada per l’alpinista pakistanès Ali Sadpara, amb qui ja va escalar el Lhotse.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)