Patinatge

Barcelona, l’epicentre mundial de la roda petita

Patinatge. A una setmana de la inauguració, Laura Pérez i Marta Carranza presenten els World Roller Games com l’esdeveniment esportiu més gran a la ciutat des dels Jocs Olímpics de 1992

La tercera tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona Laura Pérez i la comissionada d’Esports Marta Carranza van presentar oficialment ahir els World Roller Games (WRG) com l’esdeveniment esportiu més gran que s’ha fet a la capital catalana des dels Jocs Olímpics de 1992. Ho seran segurament pel nombre d’esportistes –4.120 de 81 països–, tot i que els mundials de natació –els del 2013, per exemple, van aplegar 2.293 esportistes de 181 països– tinguin més transcendència mediàtica i global. En tot cas, és evident que el mundial d’esports de roda de petita és una competició de primera magnitud i que es fa un pas endavant tant en el nombre participants, com de disciplines i modalitats respecte a la primera edició, la de Nanjing 2017. Laura Pérez va destacar que els World Roller Games tornarien a demostrar “la potència de Barcelona com a promotora de grans esdeveniments esportius”. La cita serà del 4 al 14 de juliol en diferents escenaris, des del Front Marítim, al Palau Sant Jordi i l’Anella Olímpica, o el centre de la ciutat, com ara la Diagonal i el Passeig de Gràcia.

Marta Carranza va incidir en el llegat que deixarien els WRG tant des del punt de vista social com físic: “Després de tres edicions, el Roda x Barcelona cada cop fa més activitats i la pista de velocitat ovalada que s’instal·larà al Front Marítim després es podrà muntar al CAR de Sant Cugat.”

En l’acte també van intervenir Carmelo Paniagua i Ramon Basiana, els presidents respectius de la federació espanyola i catalana de patinatge, i que han treballat plegats perquè la competició sigui un èxit. “Primer de tot haig de fer un agraïment a totes les institucions i a la valentia de Basiana per apostar pels World Roller Games. Barcelona és la ciutat idònia per organitzar-los”, va remarcar. Al seu torn, Basiana va comentar: “S’ha de posar en valor el sistema d’organització paritari que hem fet les dues federacions. Ha estat una fórmula innovadora, i penso que l’entesa i el diàleg que hi hagut es podria traslladar a la vida política del país.” La diputada d’Esports Maite Fandos, que va recordar quan la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) va designar la seu en un consell del 2015 a Roma, va destacar “la sensibilitat” dels WRG amb el territori. “A més de les quatre subseus de Mollet, Terrassa, Sant Cugat del Vallès i Vilanova i la Geltrú, hi haurà altres poblacions on s’hi faran entrenaments com ara Igualada, Rubí, Vic, Sant Hipòlit de Voltregà i Sant Sadurní d’Anoia”, va destacar.

Compromís i llegat

Pel secretari general de l’Esport i l’Activitat Física Gerard Figueras, els WRG “suposen un compromís amb l’esport en general i el patinatge en particular; una oportunitat per demostrar que a Catalunya s’organitzen les coses bé; i un llegat tant per les onze modalitats com a nivell d’instal·lacions.” En aquest sentit, Ramon Basiana va ressaltar que havien fet unes previsions d’incrementar el nombre de llicències actuals, unes 26.000, fins a les 50.000 en el període d’entre set i vuit anys.

LES XIFRES

11
esports:
alpí, artístic, ‘roller derby’ i ‘freestyle’, ‘inline’, descens, hoquei en línia i patins, ‘scooter’, velocitat i ‘skateboard’.
4.120
esportistes
de 81 països competiran en els WRG a Barcelona i a les subseus de Mollet, Terrassa, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú.
128
proves esportives,
que es disputaran en onze dies de competició en categoria sènior més altres cinc en categoria júnior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)