Un homenatge particular
Patinatge artístic. Marsinyach, vigent subcampió mundial, afronta els WRG de Barcelona com una oportunitat vital i presenta un programa curt en què reviu la seva carrera esportiva
Pere Marsinyach (Cardona, 1995) és un dels referents dels esportistes catalans en els World Roller Games. L’avalen el subcampionat del món del 2018, els dos títols europeus (2017 i 2018) i el fet d’haver estat elegit el millor esportista en la darrera gala de la Federació Catalana de Patinatge.
Més que un repte esportiu, el patinador cardoní afronta la competició de Barcelona com una oportunitat vital. I així ho evidencia en els dos programes que presentarà al Palau Sant Jordi. “El disc curt l’he coreografiat jo amb una música que m’agrada i que sento molt. És com un homenatge a la meva carrera esportiva. Aquests mundials són un punt molt important no només de la temporada sinó de tota la vida”, subratlla. I prossegueix: “Representa un avi que viu en un poble de platja i que veu un vaixell a la costa. En veure’l, li comença a recordar moltes coses: l’etapa de la joventut, l’amor, la gresca, la diversió i aleshores es recrea aquest record. El que vull representar jo com a patinador és que al cap d’uns quants anys en veure un patí pugui recordar totes aquestes sensacions, tot el que he viscut. Perquè en el fons les coses passen només una vegada, no les pots tornar a repetir, sobretot en el món del patinatge. És molt important viure-ho tot al màxim per poder guardar aquest record sempre i el podem tornar a reviure interiorment.” El programa llarg és la història de Phileas Fogg i la volta al món en 80 dies. Després de voltar pels principals països, el protagonista s’enamora tant de Barcelona i Catalunya que s’hi acaba instal·lant.
Una recompensa
Marsinyach és conscient que si ofereix la seva millor versió les possibilitats de pujar al podi són altes, però també és cert que qualsevol petita errada pot capgirar la classificació. “Per mi competir en els World Roller Games de Barcelona és la recompensa a tota una carrera. Si quan acabi els meus exercicis estic orgullós i content de tot el que he fet la satisfacció serà la màxima, ja sigui primer, segon, tercer, quart o cinquè. Òbviament, una medalla és la conseqüència i si en guanyés una seria més feliç, però la meva màxima felicitat serà si estic orgullós del treball que he fet”, sentencia. Marsinyach, juntament amb l’altre patinador català Llorenç Álvarez (CPA Ripollet), competirà el dijous 11 en el programa curt, o classificatori, i si queden entre els deu primers accediran a la final del dissabte 13. En cas contrari, competirien el divendres 12 de juliol.
El repte d’Escrich
En la competició femenina, Carla Escrich (Caldes d’Estrac), quarta en el darrer mundial, és la catalana que té més possibilitats de lluitar per les places d’honor. “Els meus objectius són sempre els mateixos i és fer bé el meu disc, tant el curt com el llarg, però quant a classificació m’agradaria acabar entre les cinc primeres”, afirma. La patinadora maresmenca admet que el fet de competir a Barcelona té els dos aspectes: “Estic molt més il·lusionada, fer-ho a casa davant de tots els que t’envolten és molt satisfactori, però també és molt impactant. L’altre dia m’imaginava allà dins, al Palau Sant Jordi, amb tota la seva immensitat i la quantitat de gent que diu que hi anirà. Això fa que encara ens posem més pressió.” Completen la convocatòria Núria Gas (CP l’Aldea) i la gallega del Reus Deportiu Nadia Iglesias. Com els nois, competiran entre l’11 i el 13 de juliol.
ELS PROTAGONISTES
Enllaços relacionats
Enllaços relacionats
Publicat a
Notícies
Dissabte,23 novembre 2024