Waterpolo

El flagell lliure i tropical

Waterpolo. La jugadora maresmenca Roser Tarragó, que reapareixia amb la selecció tres anys després, anota sis gols en el debut en el mundial i es converteix en un malson per a la defensa de Grècia

Roser Tarragó (Mataró, 1993) tenia el visat per a un any a Austràlia. Tornava a gaudir del waterpolo, en les files del Drummoyne Sydney, coneixia una nova cultura i vivia amb tranquil·litat al ritme de l’hemisferi sud. Al cap de cinc mesos de ser a la ciutat australiana, però, va rebre una trucada que la va fer canviar de plans. Des de la federació espanyola no volien desaprofitar un dels millors talents que ha donat el waterpolo del país i van contactar amb la jugadora maresmenca, lliure i tropical, perquè tornés a entrar en l’òrbita de la selecció. Per voluntat pròpia, Tarragó havia pres distància durant una bona època de l’alta competició. Després dels Jocs de Rio se’n va allunyar perquè se sentia “cremada” i ja no va competir ni en el mundial de Budapest ni en l’europeu de Barcelona. “Necessitava un descans. Em feia mal tirar-me a l’aigua. Estava molt cremada de jugar a qualsevol nivell perquè al final ho vaig acabar deixant quan estava als Estats Units. No sé si heu vist el vídeo de l’Àlex Abrines [en referència a la depressió]?. En algun moment, d’una manera o altra, ens passa a gairebé a tots. M’identifico amb el que es diu en aquell vídeo”, ressalta la jugadora mataronina.

Un cop acabats els seus estudis a la Universitat de Berkeley (Califòrnia) l’estiu passat, Tarragó va tornar a la lliga espanyola a les files del CE Mediterrani, tot i que per Nadal ja tenia pactat que emprendria l’aventura australiana. De mica en mica la jugadora formada al CN Mataró anava recuperant la passió pel waterpolo. “Quan em van trucar a Austràlia vaig estar valorant si tenia prou ganes i motivació per fer-ho, i ara estic molt contenta de ser aquí. Després de gaudir durant vuit o nou mesos em venia molt de gust tornar al màxim nivell. Tinc moltes ganes de jugar i l’ambient a l’equip és molt agradable”, deia fa una setmana en la concentració del CAR de Sant Cugat, just abans de marxar cap al mundial de Gwangju.

Targeta de presentació

Les paraules de Tarragó durant l’estada a Sant Cugat es van convertir en fets diumenge, al complex aquàtic universitari de Nambu. Només va necessitar els vuit minuts del primer quart contra Grècia per deixar la seva targeta de presentació en el mundial. La sirena maresmenca es va convertir en el flagell de l’equip hel·lè i en el primer quart ja va anotar quatre gols marca de la casa. Desbocada i resolutiva en les dues àrees de la piscina, no se li va encongir el braç en cap moment i encara anotaria dos gols més abans de prendre’s un descans. L’última aparició de Tarragó en un gran campionat havia estat en el partit pel cinquè lloc en els Jocs Olímpics de Rio, en què Espanya va superar Austràlia (12-10) amb set dianes de l’ara jugadora del CE Mediterrani.

El nou reglament

Miki Oca ja sabia el que es feia quan va tornar a obrir les portes de la selecció espanyola a Tarragó. “Sempre ha estat una jugadora de molta qualitat i amb un ritme de joc molt alt. Té molt bona sortida al contraatac i molt bona capacitat defensiva perquè ho pot fer en un espai molt ample gràcies a la seva facilitat de desplaçament. En atac, té un molt bon un contra un i és una molt bona llançadora. A més, amb el nou reglament és una jugadora que ens va molt bé perquè és molt ràpida”, sentencia. Tarragó també elogia les noves normes del waterpolo: “A mi m’agraden molt. A més, a Austràlia ja hi jugàvem, així que ho tinc més assumit que les meves companyes de selecció. Crec que pel tipus de jugadores que tenim ens beneficien moltíssim, tot i que encara tenim molt marge de millora.”

El segon partit de la selecció espanyola a Gwangju era aquesta matinada passada contra el Kazakhstan, però la millor notícia de la posada en escena dels d’Oca i companyia en el mundial ha estat la reaparició de la indomable Roser Tarragó, que, com canta la rumba, és del Maresme, lliure i tropical.

Necessitava un descans, però ara em venia molt de gust tornar a jugar al màxim nivell
Roser Tarragó
jugadora del ce mediterrani i de la selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)