Patinatge

Celebrant un any de somni

Patinatge. L’Ajuntament rep el CPA Girona, que diumenge va aconseguir l’or de grups de xou en un campionat mundial per primera vegada en una nit per recordar al Sant Jordi

El CPA Girona va celebrar ahir el títol mundial de grups de xou grans, l’endemà de la seva gran victòria al Palau Sant Jordi en la jornada que va tancar els World Roller Games.

Les patinadores de l’equip gironí van ser rebudes per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, cap a les sis de la tarda a l’ajuntament de la ciutat. Madrenas va felicitar les campiones al seu despatx i les va obsequiar amb un petit trofeu. Després, al balcó i davant d’un públic nombrós i cridaner, va dedicar aquestes paraules a l’equip: “Per a la ciutat, els valors que teniu i que transmeteu de constància, d’esperit d’equip, de sacrifici, de compromís i de valentia són d’allò més importants. Heu aconseguit una fita extraordinària i ens sentim profundament orgullosos de vosaltres.”

La festa va tenir les patinadores i l’entrenadora, Nuri Soler, com a màximes protagonistes. El torn de paraules del CPA Girona va estar marcat per l’alegria i la satisfacció d’un conjunt d’esportistes que amb l’espectacle Bacterium han arribat a la gloria en un 2019 en què ho han guanyat tot: el campionat territorial, el català, l’espanyol, l’europeu i, finalment, el mundial.

“La valoració òbviament és excel·lent perquè a part del resultat era un dia que teníem molta pressió; l’equip havia aconseguir quatre medalles d’or, havia estat líder tota la temporada i disputàvem l’última competició a casa. Havíem de demostrar que érem allà perquè ens ho mereixíem i vam haver de tenir el cap fred per fer el que vam fer i, al final, amb paciència, constància, fent poca fressa i tenint clar el que volíem ho vam aconseguir”, assegurava Nuri Soler.

El CPA Girona feia tres anys que quedava a les portes de la primera posició. En les edicions del 2016, el 2017 i el 2018, el mundial l’havia guanyat el CPA Olot, que s’havia consolidat com el rival a batre després d’aconseguir fins a dotze títols, cinc dels quals de forma consecutiva. Per fer aquest salt de qualitat, les patinadores sabien que “les idees boges” de Soler havien de ser molt importants: “Crec que la clau aquest any és que ens hem arriscat. Hem volgut trencar esquemes i ho hem donat tot i més. Tenia dues idees i vam tirar endavant la més difícil. No teníem clar si sortiria o no, però sabíem que si no ens equivocàvem seria bona de veritat. Cal destacar que ha costat molt, vam arribar al punt de no saber si competiríem al primer torneig, de no voler-nos-hi presentar perquè les coses no estaven a punt, i al final ho vam tirar endavant com vam poder i la sorpresa va ser començar tan bé. Llavors només ho vam anar perfilant fins a aconseguir un resultat excel·lent.”

En finalitzar l’acte, les integrants del club, molt actives durant tota la celebració, van baixar del balcó de l’ajuntament per saludar i rebre les felicitacions de la gent que havia assistit a la recepció oficial. D’aquesta manera, el CPA Girona tanca un any de rècord esportiu per a la institució, que mai havia aconseguit un campionat mundial i que se situa al cim d’aquesta disciplina.

PROTAGONISTES

Ens sentim profundament orgullosos de vosaltres
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona

PERSEVERANÇA

El CPA Girona toca el cim després de 3 subcampionats consecutius
Crec que la clau és que ens hem arriscat. Hem volgut trencar esquemes i ho hem donat tot i més
Nuri Soler
Entrenadora del CPA Girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)