Natació

Belmonte, a punt per defensar un or a Gwangju

Natació. La catalana participarà en sis proves, una de les quals (200 m papallona) va guanyar fa dos anys en el mundial de Budapest

Mireia Belmonte (UCAM) saltarà demà, diumenge, a la piscina de Gwangju (Corea del Sud) per disputar les dues primeres proves de les sis que té programades en el mundial de natació. La badalonina participarà en els 200 m estils i els 400 m lliure en un jornada ben atapeïda: al matí farà les dues eliminatòries i, si aconsegueix la classificació, a la tarda nedarà les finals. Belmonte ja sap què és penjar-se la medalla d’un mundial en una d’aquestes especialitats, ja que el 2013, en el mundial de Barcelona, va guanyar el bronze en els 200 m estils.

Belmonte nedarà dilluns, dia 22, l’eliminatòria de 1.500 m, prova en què va guanyar la plata fa dos anys en el mundial de Budapest. La final tindrà lloc l’endemà a la tarda. Dimecres, 24, arribarà el moment de defensar l’or aconseguit a Hongria en la prova de 200 m papallona. El mateix dia es disputaran les eliminatòries i les semifinals i l’endemà tindrà lloc la final. Entre el divendres 26 i el dissabte 27, si accedeix a la final, la badalonina disputarà els 800 m lliure (plata olímpica a Londres 2012) i, finalment, el diumenge 28 tancarà la competició amb els 400 m estils, prova en què va guanyar la plata tant en el mundial de Barcelona com en el de Budapest.

A més de Belmonte, hi haurà tres nedadores catalanes més a Gwangju, on no hi haurà cap representant català masculí. Jèssica Vall (CN Sant Andreu) disputarà tres distàncies de braça, 50, 100 i 200 m. És en la prova més llarga, en la qual va guanyar el bronze en el mundial de Kazan 2015, que té dipositades més esperances de pujar al podi. També farà els 200 m braça l’altra gran especialista catalana, Marina Garcia (CN Sabadell). Finalment Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu) debutarà dilluns en els 100 m esquena, prova en la qual podrà agafar el to competitiu per als 200 m esquena, que es faran el divendres 26.