Espanya supera Holanda (12-8) i accedeix a les semifinals del mundial

Waterpolo. Un primer quart per emmarcar (6-1) ha estat clau en el desenvolupament del partit de quarts de final

La selecció espanyola s’ha guanyat l’accés a les semifinals del mundial de Gwangju després de superar Holanda, la vigent campiona europea, per un contundent 12-8 (6-1, 2-3, 2-1 i 2-3). L’equip de Miki Oca, amb dotze catalanes, jugarà les semifinals demà (9:30 h) contra Hongria, que s’ha desfet d’Itàlia (6-7) en un partit molt més igualat.

Resolutiu en atac i consistent en defensa, el primer quart del conjunt espanyol ha estat per emmarcar i ha determinat el desenvolupament del partit (6-1). Els gols de Roser Tarragó, Anni Espar i Maica Garcia, per partida doble, i Bea Ortíz han anat caient pel bàndol de l’equip estatal. Amb aquest panorama, el tècnic holandès s’ha vist forçat a canviar de portera, Sarah Buis ha entrat en el lloc de Joanne Koenders. Les holandeses han salvat l’honor del primer quart amb un gol de Simone Van de Kraats a 10 segons pel final. El conjunt dels Països Baixos ha incrementat la seva defensa pressionant i ha generat alguns dubte en l’atac del conjunt espanyol, que lògicament ha baixat el seu percentatge d’encert i tampoc acabava d’aprofitar les accions de superioritat. A l’inici del tercer quart, Holanda s’ha apropat a tres gols (8-5), però un penal executat per Anni Espar i un llançament llunyà d’Irene González han permès que l’equip espanyol arribés a l’últim quart amb 5 gols de renda (10-5). Sabrina Van der Sloot, amb tres dianes, ha aparegut en el tram final, però no ha estat suficient per impedir que el conjunt de Miki Oca torni a estar un altre cop en la lluita per les medalles.

L’altra semifinal la jugaran els Estats Units i Austràlia, que en la jornada d’avui s’han desfet de Grècia (15-5) i Rússia (9-7), respectivament.