Waterpolo

Una dècada després

Waterpolo. La selecció espanyola tornarà a jugar una semifinal d’un mundial des de Roma 2009 després d’eliminar una Sèrbia molt renovada. Croàcia serà demà el rival per accedir a la final

sèrbia 9 Espanya 12

SÈRBIA:Risticevic; Mandic, V. Rasovic, Randelovic, Cuk, Lazic, Vico (1), Dedovic (1), Jarksic (1), Drasovic (1), Stojanovic (1) i S. Rasovic (4).ESPANYA:López Pinedo; Munárriz (2), Granados (1), Toro (1), Cabanas (1), Larumbe (1), Barroso (1), Fernández (2), Tahull (2), Perrone, Mallarach (1) i Bustos.PARCIALS:1-2, 2-5, 4-3 i 2-2.ÀRBITRES:Zwart i Stavridis.

La selecció espanyola tornarà a les semifinals d’un mundial una dècada després, des del subcampionat a Roma 2009. L’aposta de David Martín, que l’estiu passat va conduir l’equip fins al subcampionat europeu a les piscines Bernat Picornell de Barcelona, continua el seu procés de creixement i tindrà continuïtat en el mundial de Gwangju. L’equip estatal, amb sis catalans, es va guanyar el dret de lluitar per les medalles després de vèncer una selecció Sèrbia molt renovada, amb set baixes importants després d’haver segellat el bitllet per als Jocs de Tòquio amb el títol de la lliga mundial. El rival en semifinals serà la Croàcia del barceloní Xavi Garcia, que va derrotar Alemanya (10-8) en un partit poc lluït. Serà el primer cop que la federació espanyola –l’equip femení juga avui contra Hongria (11.30 h)– col·loca les seves dues seleccions en les semifinals d’un mundial.

L’equip espanyol va començar amb les idees molt clares i des del primer moment va prendre la iniciativa. Fran Fernández i Álvaro Granados van demostrar que un dels punts febles de la Sèrbia de Gwangju era a la porteria, amb Strajo Risticevic, i van anotar gol en pràcticament els dos primers llançaments. El conjunt balcànic va retallar diferències amb un xut de l’exmariner Strahinja Rasovic, que amb un Dusan Mandic, l’altre gran referent, totalment anul·lat en defensa, esdevindria el principal baluard ofensiu del seu equip. La selecció de David de Martín no acabava d’aprofitar les accions de superioritat (1 de 5 al primer quart), però tampoc va fer falta en un segon període determinant. Roger Tahull es va fer esmunyedís en dues jugades d’habilitat des de la boia i Alberto Munárriz va rematar la feina amb dues canonades des de l’arc. Espanya imposava el ritme i obria forat (1-6). El petit dels Rasovic donava oxigen als balcànics, però l’equip estatal va saber controlar la situació i fins al final va mantenir un avantatge que oscil·lava entre els 3 i els 4 gols.

L’altra semifinal la disputaran Hongria i Itàlia, que van eliminar respectivament Austràlia (10-9) i Grècia (7-6).

ELS PROTAGONISTES

L’equip ha sabut donar el millor to en el moment més important del torneig; i ara, a somiar
David Martín
seleccionador espanyol
Tot ha sortit com ho havíem preparat, i suposa molt tornar a ser en unes semifinals deu anys després
Dani López Pinedo
porter de la selecció espanyola

Hongria, penúltim obstacle

La selecció espanyola femenina, que està protagonitzant un torneig espectacular, es jugarà contra Hongria (11.30 h) l’accés a la final de divendres. “És un equip amb grans talents individuals, amb grans llançadores, bones en l’un contra un i amb sortides al contraatac molt perilloses”, va explicar Miki Oca després de l’exhibició contra Holanda. Els Estats Units i Austràlia juguen l’altra semifinal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)