Waterpolo

Itàlia és massa rival

Waterpolo. L’equip espanyol, entrenat pel català David Martín, paga car els errors i sucumbeix en la final del mundial de Gwangju davant el potencial dels transalpins (5-10)

ESPANYA 5 ITÀLIA 10

ESPANYA:López, Munárriz (1), Granados, De Toro, Cabanas, Larumbe, Barroso, Fernández, Tahull, Felipe Perrone (2), Mallarach (2) i Bustos.ITÀLIA:Del Lungo, Nicosia, Di Fulvio (1), Luongo (2), Figlioli (1), Di Somma, Velotto, Renzuto (1), Echenique (1), Figari, Bodegas (1), Aicardi (1) i Dolce (2).PARCIALS:2-2, 1-3, 1-3 i 1-2.ÀRBITRES:Margeta i Goldenberg. Eliminat: Di Somma.

Itàlia va ser un os massa dur de rosegar per a la selecció espanyola de waterpolo, que finalment es va haver de conformar amb la medalla de plata del mundial de Gwangju en perdre la final per 5-10. La mala defensa i les errades quan va jugar amb superioritat van passar factura a l’equip entrenat pel català David Martín. Amb un joc molt deslluït, no van estar a l’altura del mundial que havien fet fins ara –en el qual havien aconseguit derrotar el campió mundial (Sèrbia) i l’olímpic (Croàcia)– i no van ser rival per als transalpins.

Espanya tornava a la final del mundial després de deu anys d’absència (subcampions a Roma 2009) i amb la plata aconseguida fa un any en l’europeu de Barcelona. Però el partit no va tenir història. Pràcticament. A l’aigua de la piscina de Gwangju només van lluir els jugadors italians, que van ser clarament superiors. Especialment perquè Espanya no va poder desplegar la bona defensa que l’havia dut a la final, però també per la pobresa en atac (només van marcar tres jugadors de l’equip de Martín).

I encara bo que el primer temps va ser igualat, amb dos gols de Felipe Perrone i un de Luongo i Echenique (2-2). Però Itàlia va prémer el gas a partir del proper parcial i va convertir l’equip espanyol en la seva joguina dins la piscina. Amb tres gols consecutius, els italians obrien ja un forat important (2-5), tot i que Munárriz, de penal, va aconseguir retallar la diferència al final del parcial (3-5).

Itàlia va acabar trencant definitivament el partit en el tercer període. Va encadenar un altre parcial de 0-3 i es va posar amb un 3-8 que semblava pràcticament definitiu a onze minuts del final. Un gol del català Blai Mallarach (4-8) obria un mínim d’esperança. Espanya va buscar amb desesperació la porteria italiana per intentar iniciar el quart parcial només tres gols avall, però el gol no va arribar.

A cinc minuts del final del partit, Luongo esvaïa qualsevol esperança dels homes de David Martín. El partit va finalitzar amb un gol més de cada costat i el definitiu 5-10.

Malgrat la pobra imatge en la final, les medalles de plata en l’europeu i el mundial i la classificació olímpica –que l’equip espanyol s’ha assegurat– donen crèdit a David Martín amb vista dels Jocs de Tòquio de l’any que ve.

Amb aquest or, Itàlia desfà l’empat a títols del mundial amb Hongria i es converteix, amb quatre, en l’equip més llorejat de la història. El podi del mundial de Gwangju es va completar amb la medalla de bronze de Croàcia, que, en un partit que va reeditar la final del mundial de Budapest 2017, es va imposar a Hongria 10-7.

ELS VESTIDORS

El balanç és molt positiu. Tenim jugadors joves i espero que aquests partits els serveixin d’aprenentatge
David Martín
Els partits contra Sèrbia i Croàcia ens han castigat molt físicament i això ha fet que no hàgim pres decisions correctes
El gran objectiu era aconseguir la plaça olímpica. Era complicat, però un cop arribes a la final d’un mundial vols la medalla d’or

López i Tahull, en l’equip ideal

El porter Daniel López i el boia Roger Tahull, tots dos catalans, van ser inclosos en l’equip ideal del mundial de Gwangju, juntament amb l’italià Di Fluvio (millor jugador del torneig), el montenegrí Aleksandr Ivovic (màxim golejador del torneig, amb 21 gols), el serbi Dusan Mandic i l’hongarès Gergo Kalanki. López també ha acabat com a millor porter del mundial.

A més, els també catalans Blai Mallarach i Álvaro Granados van acabar la competició, empatats amb tres jugadors més, en el cinquè lloc del rànquing de màxims golejadors, amb un total de 15 gols. Pietro Figlioli va ser escollit com el jugador més valuós (MVP) de la final contra Espanya. El capità d’Itàlia ha defensat 253 vegades la samarreta azzurra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)