Waterpolo

“L’objectiu de l’estiu era la classificació olímpica”

Waterpolo. El millor porter del mundial de Gwangju, Dani López Pinedo, fa una valoració molt positiva de la medalla de plata i d’haver-se assegurat una plaça per als Jocs de Tòquio del 2020

“És un èxit molt gran.” Aquesta és la valoració immediata que fa el porter barceloní Dani López Pinedo quan comença a parlar de la medalla de plata guanyada per la selecció espanyola a Gwangju i de la classificació olímpica que també es va aconseguir. Diu clarament que poder estar en els Jocs de Tòquio del 2020 era l’objectiu més important d’aquest estiu i explica la seva importància, ja que disputar un preolímpic és molt difícil; en no fer-ho tindran un calendari una miqueta més lleuger de cara a la temporada vinent. Dani López Pinedo comenta respecte a la classificació per als Jocs: “Sabíem que ens havíem de ficar en la final. És el que hem fet. És el que volien totes les seleccions i sabien que el premi era molt gran. Era una plata com a mínim i la classificació.”

Respecte a la final que Espanya va perdre (5-10) contra Itàlia, el porter de la selecció estatal i escollit millor porter del mundial, comenta: “Crec que l’esforç i el camí, molt i molt difícil, per arribar a la final, es va notar sobretot en anar al darrere en el marcador i crec que això va ser la clau.” Dani López Pinedo diu que la preparació va ser molt bona, però que potser els va faltar una miqueta de força quan es van veure amb un 3-6 en contra i veient que havien de fer un gran esforç. Pel jugador de l’Atlètic Barceloneta el partit més complicat va ser la semifinal contra Croàcia, l’actual campiona mundial. Van guanyar per 6-5, i diu: “Crec que aquest partit és el més complet que hem fet en els últims campionats, i el camí que hem tingut en el mundial encara dona més merit al fet d’haver arribat a la final i guanyar una medalla.”

El bon joc d’Espanya es va reflectir en el set ideal per al qual van ser triats el porter Dani López Pinedo i el boia Roger Tahull. El barceloní destaca també altres companys que van jugar molt bé i afirma que tot l’equip va fer un mundial molt complet. “Més enllà de la posició el que ens dona és que la gent ens respecta molt més, tant els àrbitres com els jugadors rivals”, hi afegeix. Considera anecdòtic rebre el premi de millor porter però reconeix que vol dir que les coses s’estan fent bé. Dani López Pinedo ja va jugar en la selecció espanyola que va guanyar la medalla de plata en el mundial de Roma del 2009 i ara, deu anys després, ho ha repetit. Una llarga trajectòria que vol continuar ampliant: “Em planto, si hi vaig, a Tòquio amb 40 anys i plantejant-me la meva carrera any a any. Ara ha sortit bé el mundial, penso que continuaré, i si tot va bé estaré a Tòquio i després ja ho pensaré.”

JOCS OLÍMPICS

Em planto, si hi vaig, a Tòquio amb 40 anys i plantejant-me la meva carrera any a any
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)