Handbol

Serdio: “No podia deixar escapar aquest tren”

Handbol. El nou pivot del Barça, que va començar a jugar a handbol amb quinze anys, es mostra convençut de ser útil en el joc del Barça

Pocs esperaven que el Barça escollís l’asturià Abel Serdio (1994, 1,95 m) com a substitut del polonès Syprzak, un dels grans gegants de l’handbol europeu que no va acabar mai de trobar el seu lloc en l’equip tot i que moltes jugades estaven preparades perquè les rematés ell des dels set metres. Serdio no és mediàtic ni té un gran currículum internacional ni és un pivot que hagi marcat grans diferències a l’Asobal. Amb tot, ell està convençut que compleix els requisits per jugar al Barça: “Encaixo en el perfil que buscava el club; puc atacar i també defensar.”

Serdio, que va començar a jugar a handbol amb 15 anys a Avilés –ara en fa deu–, ha signat per dues temporades amb opció a una tercera. Serà el segon asturià de l’equip després de Raúl Entrerríos. “Conèixer jugadors com ell al vestidor i com Pálmarsson és un luxe, una cosa excepcional”, va subratllar el pivot en la seva presentació. El Barça el va fitxar el passat mes de gener després de seguir amb lupa la seva progressió a l’Atlético Valladolid, un rendiment que el va portar també a la selecció espanyola.

Serdio ja s’ha adonat que estar en el Barça ha suposat un canvi rellevant el seu dia a dia: “Aquí l’exigència és molt més gran, has d’estar al cent per cent en cada moment, tot i que, d’altra banda, això et fa millorar.”

La competència

Respecte a la seva progressió, ell és el primer que està sorprès. “Arribar al Barça deu anys després de començar a jugar és un gran èxit; no podia deixar escapar aquest tren perquè no hauria sabut mai fins on puc realment arribar com a jugador”, assenyala el jugador, conscient que haurà de competir amb els campions del món Ludovic Fàbregas i Cedric Sorhaindo en la mateixa posició. “ Sé que, a nivell mundial, no soc tan important com ells dos, però soc aquí per donar suport a l’equip. Si he de descansar, descanso, i si he de jugar minuts importants, els jugaré perquè estic convençut que ho puc fer bé.”

Un record especial

La mort del seu pare José Antonio el mes d’octubre passat va ser un cop dur per al jugador. En el seu honor lluirà a la samarreta ‘A Serdio’. “La A és pel meu nom i el cognom en honor a ell. Per mi estar aquí és un somni, però el meu pare podrà veure fins on he arribat i em fa gran il·lusió portar-lo perquè sempre que surto a la pista em recordo d’ell. L’handbol el va ajudar molt durant la malaltia que va tenir i per a mi és un orgull poder dedicar-li tots els partits.”

PROTAGONISTA

Crec que compleixo tots els requisits que vol Xavi Pascual; ja ho vaig demostrar amb la selecció espanyola
Si he de jugar minuts importants ho faré perquè estic convençut que ho puc fer bé
Abel Serdio
JUGADOR DEL BARÇA

Estrena al Lanxess Arena

El Barça juga el seu primer partit de la pretemporada aquesta tarda (15.45 h) al Lanxess Arena de Colònia contra el Kiel, un dels històrics de l’handbol europeu que la temporada passada va guanyar dos títols de prestigi: la copa EHF i la copa alemanya. Serà el debut de Cindric i Serdio com a blaugranes. Els alemanys, que tornen a la Champions, tenen com a entrenador l’exjugador del Barça Jicha.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)