Ciclisme

Sentiment de pertinença

Europeu. Elia Viviani relleva Matteo Trentin com a campió d’Europa, en una cursa sense Espanya i que el setembre del 2020 es farà a Trento

L’italià Elia Viviani és el nou campió d’Europa de fons, amb el triomf a Alkmaar (Holanda) en una cursa resolta entre els tres primers i en la qual, un any més, no hi havia l’equip de la federació espanyola. El setembre de l’any que ve a Trento?

El belga i company en el Deceuninck de l’italià, que el 2020 correrà al Cofidis, Yves Lampaert, va ser segon, i l’alemany del Bora Pascal Ackermann, tercer. “La tàctica ha estat diferent a la prevista perquè pensàvem que acabaria en esprint”, va dir el nou mallot blanc i estelat, plata el 2017, que relleva Matteo Trentin (Mitchelton) en el palmarès. Els dos corredors, amb Consonni i Cimolai en una escapada de tretze, a 50 quilòmetres per acabar, tenien la situació controlada amb vint segons respecte dels perseguidors, amb Holanda mirant de mantenir les possibilitats de Dylan Groenewegen en un esprint final.

Cimolai, a 25 quilòmetres, va començar una maniobra de distracció deixant-se caure que, al davant, va acabar amb els tres candidats al triomf sols. A 3,5 km, Lampaert ho va intentar sol i, fos, Ackermann va deixar que fos Viviani el que tapés el forat. Segur de si mateix, l’italià va esperar alguns segons i va atrapar el belga, amb qui no en va fer prou amb un canvi de ritme menys de 150 metres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)