Ciclisme

Una cursa d’obstacles

Ciclisme. David de la Cruz, que ha encadenat caigudes a Califòrnia i Bèlgica mentre preparava la Vuelta, torna avui a l’acció en la volta a Burgos, on va ser tercer el 2018

El canvi de colors de l’Sky, que al maig va passar a ser l’Ineos –l’equip d’Egan Bernal, Geraint Thomas i Chris Froome–, no ha portat sort al sabadellenc David de la Cruz (1989), que viu una temporada marcada per dues caigudes, la primera en el Tour de Califòrnia (15 de maig), en la qual es va fer un trencament a la mà i al canell esquerre, i la següent en el Tour de Valònia (29 de juliol), que era precisament la cursa en què reapareixia. A Bèlgica es va lesionar al genoll, va haver d’abandonar i encara es troba en procés de recuperació mentre intenta arribar en forma al gran objectiu que s’havia proposat per a aquest estiu, la Vuelta a Espanya.

El primer test seriós de De la Cruz va ser la clàssica de Sant Sebastià, el passat dia 3, però va haver de plegar perquè encara notava molèsties. A partir d’avui comença el següent i el més rellevant, la volta a Burgos, una prova en què molts participants a la Vuelta mesuren les seves forces. El recorregut s’adequa a les seves característiques i l’any passat, també mentre preparava la Vuelta, hi va quedar tercer rere els colombians Sosa i Superman López.

A l’abril, encara amb el mallot de l’Sky, el ciclista català ja va passar una mala època amb abandonaments en la Fletxa Valona i l’Amstel Gold Race després que l’equip no el portés a la seva volta preferida, la París-Niça, on havia aconseguit dues victòries parcials el 2018 i el 2017. Amb tot, el sabadellenc va rendir bé a la setmana internacional Coppi e Bartali –5è en la general–, però no s’ha acostat mai en tot l’any a una victòria d’etapa, fet que no li passava des del 2015, en l’any del seu debut al Quick Step.

Per preparar l’assalt a la Vuelta De la Cruz s’ha entrenat en alguns dels ports més durs de l’edició d’aquest any, com ara el Cortals d’Encamp a Andorra, i ha fet una estada en alçada a Colòmbia.

El dubte de Thomas

L’Ineos és un dels equips que més dubtes tenen per a la Vuelta a Espanya (24 d’agost - 15 de setembre), sobretot perquè Geraint Thomas no ha pres cap decisió definitiva sobre la seva participació. L’equip britànic, doncs, podria córrer, com en el Giro, sense un líder destacat. A banda de De la Cruz, estan confirmats el basc Jonathan Castroviejo, Diego Rosa –correrà a l’Arkea francès el 2020–, Kenny Elissonde, el veterà Vasil Kirienka i el jove escalador londinenc Tao Geoghegan Hart.

A Burgos també hi serà els català Antonio Pedrero (Movistar).

A POC A POC

El sabadellenc tampoc va acabar la clàssica de Sant Sebastià per precaució

El Movistar l’espera amb els braços oberts

David de la Cruz, tal com vam publicar a L’Esportiu, correrà la temporada vinent al Movistar, tot i que l’anunci del canvi d’equip encara no s’ha fet oficial. És un ciclista molt en la línia del que busca Eusebio Unzué en la reconstrucció del seu equip: amb passaport espanyol i que s’adapti a les grans voltes per etapes. Amb l’arribada d’Enric Mas i el possible canvi de rol de Marc Soler, que aspira a ser el líder de l’equip en una de les tres grans voltes, el sabadellenc és un ciclista idoni per col·laborar com a gregari de luxe. Ja ho va fer la temporada passada en el Giro que va acabar amb el triomf de Chris Froome. L’any passat, amb més responsabilitat, va ser el 15è a la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)