Més esport

Les primeres són les últimes

Triatló. Les britàniques Taylor Brown i Jessica Learmonth són desqualificades de la cursa femenina del simulacre dels Jocs de Tòquio, per creuar la línia d’arribada agafades de la mà

“Els atletes que acabin en una situació d’empat buscat, en què no s’hagi fet cap esforç per separar els seus temps de finalització, seran desqualificats”. És la norma 2.11.f en aplicació de la qual les britàniques Taylor Brown i Jessica Learmonth han estat desposseïdes del triomf compartit a la cursa Test Event per a la qualificació olímpica. Les dues triatletes han creuat la línia d’arribada juntes i agafades de la mà i, Flora Duffy (Bermuda) s’ha endut el triomf en ser tercera a la línia d’arribada a 11 segons.

Mal peu

La cursa femenina –els homes corren aquesta matinada– ja ha començat amb mal peu perquè, degut a les altes temperatures i la humitat, la organització ha escurçat la distància de la cursa només en el sector a peu. És a dir, la prova seguia sent olímpica en la natació i el ciclisme (1.500 metres i 40 quilòmetres) però el recorregut corrent es reduïa a la meitat de 10 a 5 quilòmetres.

Learmonth i Brown ja han començat a córrer els darrers cinc mil metres escapades amb Flora Duffy tercera a una distància prudencial. La italiana Alice Betto ha arribat quarta a 46 segons i s’ha endut la plata mentre la també britànica Vicky Holland ha tancat el podi amb el millor parcial corrent a peu i podria veure compensat el greuge en la decisió inicial perquè la britànica era una de les seleccions que sí atorgava places per ser als Jocs l’estiu que ve.

Genís Grau, avui

El triatleta de Castellfollit de la Roca disputa aquesta propera matinada la cursa masculina, en la què no hi ha les quatre primers de la general de les sèries mundials, que tenen la seva final d’aquí quinze dies a Lausana. El garrotxí i Míriam Casillas –quinzena a l’arribada i tretzena després– en la categoria femenina són els dos únics representants de la Fetri en la cursa individual de test per als Jocs Olímpics de l’estiu que ve. En la de relleus, diumenge, David castro i Tamara Gómez completaran l’equip de la federació estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)