Atletisme

Odriozola afirma que Semenya biològicament és un home

Atletisme. El membre del consell directiu de la IAAF, expresident de la federació espanyola i catedràtic de bioquímica jubilat, defensa la normativa sobre l’hiperandrogenisme

José María Odriozola, que és membre del consell directiu de la federació internacional (IAAF), expresident de la federació espanyola i catedràtic de bioquímica jubilat, va afirmar que la migfondista sud-africana Caster Semenya biològicament és un home i que a l’hora de competir té un gran avantatge sobre les rivals. Odriozola defensa la normativa de la IAAF sobre l’hiperandrogenisme i els nivells de testosterona.

“Ella té cromosomes XY, com els homes, i una sèrie de controls interns hormonals que fa que sigui hiperandrogènica. No entrem en la seva denominació com a dona, sinó que biològicament és un home i té un avantatge enorme”, va dir Odriozola. Respecte al fet que la normativa de la testosterona alta només afecti les proves entre els 400 m i la milla, va comentar que hi ha estudis rigorosos que demostren que en aquestes distàncies hi ha prou casos demostrats d’atletes amb hiperandrogenisme competint, mentre que en altres proves no n’hi ha prou per treure’n conclusions.

José María Odriozola també va criticar el Comitè Olímpic Internacional per no haver volgut entrar a fons en l’assumpte. “Només tenen una norma per a les transgènere, a les quals posen un limit de testosterona de 10, el doble que el nostre, i no tenen en compte l’hiperandrogenisme i altres síndromes”, va explicar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)