Més esport

Les primeres són últimes

Triatló. Taylor Brown i Jessica Learmonth, desqualificades del simulacre dels Jocs de Tòquio per haver creuat la línia d’arribada agafades de la mà

“Els atletes que acabin en una situació d’empat buscat, en què no s’hagi fet cap esforç per separar els seus temps de finalització, seran desqualificats.” Aquesta és la norma 2.11.f, en aplicació de la qual les britàniques Taylor Brown i Jessica Learmonth van ser desposseïdes del triomf compartit en la cursa Test Event per a la qualificació olímpica. Les dues triatletes van creuar l’arribada agafades de la mà i Flora Duffy (Bermuda) va resultar vencedora pel fet de ser tercera en l’arribada, a 11 segons.

Mal peu

La cursa femenina –els homes corrien aquesta matinada– va començar amb mal peu, perquè, degut a les altes temperatures i la humitat, la organització la va retallar només en el sector a peu. La prova continuava sent olímpica en la natació i el ciclisme (1.500 metres i 40 quilòmetres) i a peu es feien 5 quilòmetres en lloc de 10, que Learmonth i Brown començarien escapades amb Duffy tercera. La italiana Alice Betto va ser quarta a 46 segons i plata després, i la també britànica Vicky Holland va tancar el podi amb el millor parcial a peu i és la millor d’una de les seleccions que sí que atorgava places per a l’estiu que ve –l’espanyola, no.

Genís Grau i la respiració

El triatleta de Castellfollit de la Roca disputava aquesta matinada la cursa masculina, sense els quatre primers de la general de les sèries mundials, que tenen la seva final d’aquí a quinze dies a Lausana. El garrotxí i Míriam Casillas –quinzena a l’arribada i tretzena després– en la categoria femenina eren els dos únics representants de la Fetri en la cursa individual. En la de relleus, diumenge, David Castro i Tamara Gómez completaran l’equip de la federació estatal. “Aquí correran els que seran als Jocs i uns quants més també que són molt bons. Som 65 i tinc el número 61”, diu el garrotxí, que recorda que ocupa el lloc 99 del rànquing mundial i que, acabant entre els 30 o 40 primers, es donaria per més que satisfet. “És un circuit que s’adapta a les meves condicions: planer però amb girs de 180 i 90 graus, que vol dir que la cursa serà dura i anirem sempre estirats.” “Fa molta calor i la humitat és molt alta, fins i tot costa respirar”, diu Grau, campió estatal el 2018 i del Mediterrani aquest 2019 amb el seu triomf en la copa d’Europa de Sines.