Més esport

Judith Corachan, monumental

Triatló. La barcelonina és la primera de l’Estat que guanya l’Embrunman, la mítica cursa que es fa cada 15 d’agost, en la 36a edició, mentre que Víctor del Corral hi obté el seu quart podi

Judith Corachan (Barcelona, 1984) és la primera triatleta de l’Estat que guanya l’Embrunman. Tercera fa un any en la cursa que es fa als Alps cada 15 d’agost, la barcelonina ja liderava la cursa després dels 3.800 metres de natació, que va fer en 54:49. La belga Tine Deckers va ser la millor en el duríssim sector de ciclisme i va començar a córrer amb gairebé sis minuts de marge respecte a la catalana, segona i que en la cursa a peu va anar retallant la diferència fins que al quilòmetre 28 es va tornar a posar al capdavant de la cursa i al 34 ja superava els dos minuts i mig d’avantatge.

Corachan va ser la 18a absoluta després de 10h54:07. Tine Deckers va conservar el segon lloc a 6:23 i la també belga Alexandra Tondeur va completar el podi. Aquesta temporada ha guanyat el Challenge Salou, va ser subcampiona del món ITU a Pontevedra, a Zarautz ja va aconseguir un triomf en la cita de referència a l’Estat –tot i una caiguda en bici– i a Vitòria va ser tercera en Ironman.

La sorpresa

William Menneson va inscriure de manera sorprenent el seu nom en el palmarès en què Marcel Zamora té una menció especial per les seves sis victòries –la darrera fa dos anys en la seva retirada com a professional. Víctor del Corral va acabar el ciclisme a 10 minuts del francès, vencedor amb 9h48:06, seguit del bosnià Andrej Vistica a 4:08. El barceloní nascut el 1980 va mantenir el tercer lloc i va pujar al podi per quart cop en la monumental cita a 5:43 del vencedor. El belga Tim van Houtem, a un minut i mig del català, va posar en risc la seva posició perquè en la marató li havia estat trepitjant els talons.