Hoquei sobre herba

“Si ens deixem de romanços som equip de semifinals”

Hoquei sobre herba. Després de la “galleda d’aigua freda” de l’eliminació tot just començar el mundial, la selecció espanyola (11 catalans) ha fet autocrítica i promet guerra a partir d’avui en l’europeu

Pau Quemada sempre mesura les seves paraules. De rictus seriós, sempre és un bon termòmetre per saber com baixen les aigües a la selecció espanyola. A les portes d’un campionat d’Europa que il·lusiona la delegació estatal –amb una representació d’onze catalans– admet que l’eliminació prematura en el mundial del desembre passat va ser una “galleda d’aigua freda”, avalua el davanter de la selecció espanyola. “No ens esperàvem caure tot just començar en un grup que era assequible. Els jugadors hem fet autocrítica i l’staff també n’ha fet. No sé fins a quina profunditat, però tots n’hem fet”, hi afegeix.

De la llista de 18 seleccionats per a l’europeu d’Anvers que comença avui (20.30 h, TDP) només hi ha dos canvis respecte de la llista del mundial del desembre passat: Llorenç Piera i Joan Tarrés agafen el relleu a Albert Beltran i Marc Serrahïma. “Des de fora és molt fàcil opinar i pensar que s’han de fer molts de canvis, però els que vivim el dia a dia sabem que estem en una bona línia de treball i fem confiança als tècnics”, sentencia Quemada, que assegura passar-ho molt bé tot i el rol diferent que executa amb la selecció espanyola i amb l’Egara. “M’agrada canviar. A la lliga jugo d’interior, toco més la pilota, entro més en joc. Aquí, en l’àmbit internacional, em moc a la 22 contrària i treballo més en defensa”, analitza. “Ens sentim còmodes atacant perquè domines més el partit però també defensant perquè sabem que és una de les nostres grans virtuts”, assegura Quemada, que admet que en el debut contra Bèlgica, la campiona mundial, l’equip haurà de patir molt.

La FIH Pro League, que la selecció estatal ha anat disputant durant l’any simultàniament amb les competicions de casa , ha donat una empenta a la selecció que dirigeix Fred Soyez: “Hem vist que hem plantat cara a les grans seleccions. Hem anat per sota i hem acabat remuntant. I hem anat guanyaNt i ens han aixecat el partit. N’hem après i l’equip ha agafat una solidesa i una regularitat que no tenia”, considera Quemada. “Tenim aptituds per ser a les semifinals. Si ens deixem de romanços, tenim una selecció de semifinals”, sentencia el davanter.

Espanya debuta avui davant l’amfitriona, Bèlgica. “És l’examen per saber com estem. Després ens trobarem amb Gal·les, que hem de guanyar. I amb Anglaterra ens ho jugarem tot. A partir d’allà, a un partit tot és possible”, conclou Quemada, que no s’amaga, sempre parla clar i un bon termòmetre de les aspiracions de la selecció espanyola.

EL PROTAGONISTA

Tots hem fet autocrítica. L’‘staff’ i els jugadors. Després del mundial no era qüestió de canviar tot l’equip. Estem en la bona línia
Tenim potencial i aptituds per arribar on ens marquem, però hem de guanyar regularitat
Pau Quemada
jugador de la sel. espanyola
Grup A
Bèlgica- Espanya avui (20.30h) Anglaterra-Bèlgica demà
Gal·les - Espanya diumenge Anglaterra- Bèlgica diumenge
Anglaterra- Espanya dimarts
Bèlgica- Gal·les dimarts
Grup B
Alemanya- Escòcia avui (13.30h) Holanda- Irlanda demà
Irlanda- Escòcia diumenge Holanda- Alemanya diumenge
Irlanda- Alemanya dimarts Escòcia- Holanda dimarts
Semifinals (dijous)
1r Grup A- 2n Grup B 18h
2n Grup A- 1r grup B 20.30h
Final (dissabte)
Finalista 1- Finalista 2 20.30h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)