Ciclisme

Pedrero i De la Cruz lluitaran pel podi a Burgos

Ciclisme. Afronten a 17 i 30 segons del líder, Ivan Sosa, la decisiva i última etapa de la volta, avui a Lagunas de Neila

La volta a Burgos es decidirà avui al port de Lagunas de Leina amb l’escalador colombià Iván Sosa (21 anys, Ineos) ben col·locat per repetir el triomf del 2018. La lluita pel podi, amb tot, s’entreveu igualada entre el navarrès Óscar Rodríguez (Murias) i els catalans Antonio Pedrero (Movistar) i David de la Cruz (Ineos), situats a 17, 24 i 30 segons respectivament de la jove promesa sud-americana, molt superior en principi quan el terreny va cap amunt.

La penúltima etapa d’ahir, amb arribada a la ciutat romana de Clunia, va ser per al basc Àlex Aranburu, que va arrancar en el moment just per aprofitar la seva força en un final empinat després que els seus companys del Caja Rural el situessin en un lloc preferencial perquè ell rematés la feina.

Pedrero, sempre al costat de Richard Carapaz, l’altre líder del Movistar, va entrar a nou segons del vencedor, mentre que De la Cruz es va enganxar amb altres corredors en l’últim quilòmetre, però els jutges van aplicar-li el mateix temps que al grup principal.