Atletisme

Birmingham marca el camí de les grans finals

Atletisme. La reunió britànica, amb una seixantena de medallistes internacionals, i dissabte la de París són les últimes proves puntuables abans de la traca final de la Lliga del Diamant a Zuric i Brussel·les

La Lliga del Diamant s’acosta al desenllaç i la reunió de Birmingham, avui mateix, i la de París, dissabte vinent, acabaran de resoldre el selectiu grup d’atletes classificats per a les finals de Zuric (29 d’agost) i Brussel·les (6 de setembre). La pugna per les places vacants serà un dels al·licients de la cita britànica, però amb la presència d’una seixantena de medallistes en grans campionats internacionals n’hi ha de molts més.

Com és habitual, la intensitat dels 100 m serà un dels punts àlgids de la reunió, tot i la baixa d’última hora del nord-americà Christian Coleman, líder del curs en la Lliga del Diamant i que ja té la plaça assegurada per a Zuric. En tot cas, la prova aplegarà altres velocistes que han trencat la barrera dels 10 segons aquest curs com ara el sud-africà Akani Simbine (9.93), l’ivorià Arthur Cissé (9.93), el jamaicà Yohan Blake (9.96), el canadenc Andre de Grasse (9.98) i el japonès Yuki Koike (9.98).

Una de les proves de més nivell global, però, serà els 100 m tanques, amb la presència de tres de les set dones més ràpides de tots els temps, amb la recordista Kendra Harrison (12.20), la líder de l’any Danielle Williams (12.32) i la campiona olímpica Brianna McNeal (12.26). Les dues primeres ja tenen la plaça assegurada per a Brussel·les, però McNeal s’ho jugarà tot a Birmingham. També saltaren espurnes en els 200 m, amb Dafne Schippers i Dina Asher-Smith, ja classificades, i la bahamenya Shaunae Miller-Uibo, pendent de certificar la seva presència a Zuric.

El concurs de llargada aplegarà dues de les millors heptatletes del moment, Nafissatou Thiam i Katarina Johnson-Thompson, al costat de consumades especialistes com ara Ivana Spanovic, Maryna Bekh-Romanchuk i Lorraine Ugen.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)