Hoquei sobre herba

Les noies guanyen el bronze

Hoquei sobre herba. La selecció espanyola, amb vuit catalanes, derrota Anglaterra en els ‘shoot outs’ i trenca el malefici del partit pel tercer i quart lloc de l’europeu

ESPANYA 1 (3) ANGLATERRA 1 (2)

ESPANYA:Ruiz, Ycart, Petchame, Maria López, Bonastre, Guinea, Cano, Riera, Beatriz Pérez, Oliva i Jiménez –equip inicial–; Iglesias, Tost, Pons, Begoña Garcia, Torres-Quevedo, Segú i Melanie Garcia (p.s.).ANGLATERRA:Hinch, Unsworth, Toman, Martin, Townsend, Pettty, Rayer, Defroand, Ansley, Pearne-Webb i Owsley –equip inicial–, Evans, Howard, McCallin, Hunter, Balsdon, Petter i Tennant.GOLS:0-1 (10’) Martin. 1-1 (36’) Tost. ‘Shoot Outs’: Martin 0-1. Ycart 1-1. Toman 1-2. Begoña Garcia 2-2. Beatriz Pérez 3-2.ÀRBITRES:Alison Keogh (Irlanda) i Ivona Makar (Croàcia). Van mostar targeta verda a Jiménez i Oliva.

La selecció espanyola femenina va guanyar la medalla de bronze de l’europeu en els shoot outs i va trencar el malefici del partit pel tercer i quart lloc. Espanya, amb vuit catalanes, va empatar contra Anglaterra (1-1) i en els shoot outs la va superar per 3-2 amb una gran actuació de les porteres. El combinat estatal havia perdut en cinc europeus el partit per la medalla de bronze i en quatre ocasions l’havia derrotat el combinat anglès. La capitana, Georgina Oliva, va ser escollida millor jugadora del campionat i Maria Ruiz, la millor portera.

Anglaterra es va avançar en el minut 10 en una errada en defensa del combinat estatal. El conjunt anglès va dominar els primers minuts i Espanya va disposar d’un penal córner però no va marcar. En el segon quart, el combinat estatal va millorar en atac i va tenir més ocasions, però el 0-1 es va mantenir fins al descans.

En el minut 36 de la segona meitat, Maria Tost va empatar en desviar dins l’àrea un xut llunyà que va ser revisat pels arbitres amb el vídeo (1-1). Anglaterra va disposar d’un penal córner aturat per la portera Maria Ruiz en aquest tercer període. El combinat estatal va gaudir de bones ocasions en l’inici del darrer quart i Anglaterra també va poder decantar el marcador al seu favor. Tots dos van disposar d’un nou penal córner que no van transformar i es va arribar al final del partit amb l’empat.

En els shoot outs, Anglaterra es va avançar després de marcar Clara Ycart i que la capitana, Gigi Oliva, fallés. En el tercer llançament, la portera maria Ruiz va fer falta i es va xiular un penal stroke, però la segona portera, Melanie Garcia, el va aturar. Begoña Garcia va empatar (2-2). Les angleses van enviar fora el quart shoot out i Beatriz Pérez va marcar el 3-2. La portera, Maria Ruiz, va aturar el cinquè i, després de la revisió arbitral de vídeo per veure si hi havia hagut falta, es va donar com a vàlid i la medalla de bronze va ser per a la selecció espanyola.

Holanda venç Alemanya en la final (0-2)

Holanda va aconseguir el seu desè títol europeu, en derrotar en la final Alemanya per 0-2. El conjunt holandès va dominar el primer quart i Kelly Jonker va fer el 0-1 en el minut 12. Les alemanyes van millorar i van anivellar el partit, però no van estar encertades en els metres finals. El matx no es va decidir fins a l’últim minut: Alemanya va jugar sense portera i en un contraatac d’Holanda, Lidewij Welten va fer el 0-2.