Ciclisme

Nairo Quintana s’endú el triomf d’etapa a Calp

Ciclisme. El guanyador de la Vuelta el 2016 ataca sol a 3 quilòmetres per acabar, quan anava en una escapada de sis. Nicolas Roche, nou líder

Nairo Quintana (Movistar) ha guanyat la segona etapa de la Vuelta, entre Benidorm i Calp amb 199,6 quilòmetres i un port de segona categoria a 25 per acabar que ha encès la metxa de la lluita per la general. El colombià ha aprofitat un atac de Roglic a la baixada del Puig Llorença per entrar en un grup de sis i, a 3 per acabar, atacar en solitari per arribar en solitari a meta 5 segons abans que la resta d’escapats.

L’irlandès Nicolas Roche (Sunweb), el millor de la general entre els escapats, és el nou mallot vermell en detriment de Miguel Ángel López, el gran perjudicat pel moviment en el descens i no només pel temps perdut sinó per l’esforç que ha hagut de fer perseguint els sis homes del davant i sense companys. Quintana és segon a 2 segons i Rigoberto Urán (Education First) tercer a 8. Superman López cau al cinquè lloc a 33 segons.

L’escapada a l’ús

Sander Armée (Lotto-Soudal) i Ángel Madrazo (Burgos-BH) primer i Jonathan Lastra (Caja Rural-Seguros RGA) i Willie Smit (Katuixa-Alpecin) després s’han escapat i, junts, han arribat a superar els sis minuts de marge respecte el pilot, controlat per Astana en un primer moment fins que Bora i Jumbo, interessats en una arribada a l’esprint, han col·laborat amb l’equip del líder per tenir la diferència estabilitzada respecte el cap de cursa.

Els escapats han passat per la línia d’arribada, en sentit contrari al del desenllaç, amb tot just un minut i mig d’avantatge respecte el gruix de participants que ja feia estona que s’agrupaven per encarar l’aproximació al Puig Llorença (2a categoria, amb 3 quilòmetres gairebé al deu per cent), que es coronava a 25 del final.

Armée (Lotto) ho ha provat en solitari, sortint de Calp en una pujada a 42 quilòmetres pel final. El belga d’1,90 metres ha claudicat després de l’esprint de Moraira, a 31 per l’arribada i amb el pilot per sobre els 47 per hora els darrers 10 minuts.

Movistar fins el peu del port i Education First a l’inici han esmicolat el grup a l’inici de l’ascensió. Pierre Latour (Ag2r) i Davide Formolo (Bora) han obert un primer forat i Alejandro Valverde (Movistar) ha endurit el ritme a les rampes més dures. Poels (Ineos), Kruijswijk (Jumbo) o el mateix Marc Soler han estat els damnificats pel ritme del murcià; que ha coronat primer el port superant Latour i Bennett, que s’havien distanciat en busca dels punts de la muntanya.

L’atac dels aspirants

Primoz Roglic (Jumbo) s’ha llançat a l’atac en la baixada quan el grup del davant no quedaven ni vint homes. Nairo Quintana (Movistar), Rigoberto Urán (EF), Mikel Nieve (Mitchelton), Fabio Aru (UAE) i Nicolas Roche (Sunweb) han estat a l’aguait i han pogut formar un tall amb l’eslovè, deixant Astana i Miguel Ángel López sols al darrere en un segon grup de deu en què ningú col·laborava per no perjudicar els homes del davant o fer-li la feina bruta al conjunt blau cel.

Els sis del davant, amb Roche de líder virtual, duien 20 segons a 10 quilòmetres per acabar i més de mig minut a 3, quan Roglic havia fet la major part de la feina al descens.

Quintana ha atacat sol a 3,1 i amb la resta d’aspirants sense entesa el colombià ha vist com a 500 metres Roglic i Uran s’obrien deixant el triomf en franquícia al guanyador de la Vuelta el 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)