Tennis

Djokovic obre el foc a Nova York

Tennis. El cap de sèrie número 1 és el primer favorit que saltarà avui a la pista a Flushing Meadows en l’obert dels EUA

L’obert dels Estats Units comença aquesta tarda a Flushing Meadows (Nova York) amb el debut en la primera jornada del número 1 del món i defensor del títol, Novak Djokovic, que s’enfrontarà a la pista central (Artur Ashe) al canari Roberto Carballés (20.15 h), un jugador contra el qual no ha jugat mai. El serbi, Rafa Nadal i Roger Federer –juga demà–són els favorits per aixecar el títol d’aquí a dues setmanes. Entre tots tres han guanyat onze dels quinze darrers tornejos: Federer (5), Nadal (3) i Djokovic (3).

En el quadre femení els debuts més remarcables d’avui són els de la segona cap de sèrie, l’australiana Ashleigh Barty, contra Zarina Diyas, i el de la tercera cap de sèrie, la txeca Karolina Pliskova, que se les haurà amb la seva compatriota Tereza Martincova. Les dues grans protagonistes del quadre femení, la japonesa Naomi Osaka i la sèxtuple vencedora a Nova York, Serena Williams, s’estrenaran demà. La nord-americana ho farà contra una altra llegenda del tennis modern, Maria Sharapova. Williams, que aspira a igualar els 24 títols de Grand Slam de Margaret Court, té un balanç àmpliament favorable contra la seva rival de demà (19-3) en el circuit. Williams va guanyar el seu primer gran torneig a Flushing Meadows el 1999 a només 17 anys contra Martina Hingis.

Representació catalana

Els quatre tennistes catalans que jugaran en el quadre final s’estrenaran demà. Paula Badosa –repescada a darrera hora– jugarà contra Kiki Bertens (18.15 h); Aliona Bolsova ho farà contra Barbora Strycova (23.15 h); Marcel Granollers, contra Lorenzo Sonego (18.00 h), i Albert Ramos, contra Gael Monfils (22.30 h). També demà obrirà un dels primers partits a la pista central Roger Federer contra Sumit Nagal. Rafa Nadal, per la seva banda, no debutarà fins dimecres a la matinada (hora catalana) contra John Millman.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)