Remuntada insuficient

Handbol. El Barça paga una primera meitat nefasta (18-11) i tot i la reacció després de la represa no pot superar un Pick Szeged inexpugnable a la seva pista des de fa gairebé dos anys

PICK SZEGED 31 BARÇA 28

PICK SZEGED:Mikler; Maqueda (7), Kälman (2), Radivojevic (6, 2 p.), Gaber (1), Banhidi (5), Bombac (3) –set inicial–; Alilovic (p.s.), Stepancic (3), Bodo (3), Cañellas, Heningman (1), Sostaric, Kasparec, Bajusz i Rosta.BARÇA:Gonzalo; Tomàs (2), Ariño (5), Mem (5), Cindric (1 p.), Pálmarsson (3), Fàbregas (8) –set inicial–; Möller (p.s.), Entrerríos, Sorhaindo, Andersson (1), N’Guessan (2), Aleix, Petrus, Dolenec i Pascual (1).PARCIALS:3-1, 6-4, 9-5, 12-7, 14-8, 18-11; 21-13, 22-17, 24-21, 26-23, 28-26 i 31-28.ÀRBITRES:Eliasson i Palsson. Exclusions: Heningman (21’ i 27’) i Stepancic (39’), per part del Pick Szeged; i Andersson (45’) i Pálmarsson (48’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 3.200 espectadors al Varosi Sportcsarnok Szeged.

La lliga de campions no perdona. El Barça no va saltar a la pista amb l’actitud i la predisposició necessàries per a un compromís d’aquesta exigència i ho va acabar pagant amb la derrota al Varosi Sportcsarnok Szeged, un escenari on no ha guanyat cap rival en competició europea des del 5 de novembre del 2017. L’equip blaugrana ja hi va perdre el 19 de novembre d’aquell any, amb el mateix resultat que ahir (31-28). El conjunt hongarès va superar el català en totes les facetes del joc en la primera meitat (18-11). El Barça va saber recuperar el pla de joc després de la represa i tot i que es va apropar a un gol en dues ocasions (27-26 i 28-27) no va poder culminar la remuntada.

La primera part va ser de total domini hongarès. Només de començar, dos penals aturats per Roland Mikler a Jure Dolenec van marcar l’inici de l’avantatge local. Dean Bombac marcava el ritme de joc i el Szeged anotava amb facilitat davant una defensa excessivament tova. A l’àrea contrària, al Barça li costava Déu i ajut trobar bones opcions de llançament i si no apareixia la figura de Mikler, que amb les seves aturades facilitava els contraatacs dels seus companys. Xavi Pascual va demanar un primer temps mort als 11 minuts (8-4) per reclamar més velocitat en el replegament defensiu. Les consignes no van donar resultat, ni tampoc va canviar el panorama amb les primeres rotacions. El conjunt de Juan Carlos Pastor dominava a pler i aprofitava les pèrdues de pilota i el desencert del Barça per tancar el primer acte amb un contundent parcial de 18-11. Només Ludovic Fàbregas, autor de cinc gols, es va salvar d’una primera meitat per oblidar.

Amb la inèrcia del primer temps, el Szeged va ampliar les diferències fins als nou gols (20-11). El guió, però, va canviar radicalment. El Barça va fer un pas endavant en defensa, Kevin Möller va aportar més consistència a la porteria i l’equip va poder córrer al contraatac. El Pick Szeged va intentar alentir el ritme de joc, però el conjunt català li anava guanyant terreny a marxes forçades i un contracop d’Aitor Ariño va reduir l’avantatge a la mínima expressió (27-26). Encara faltaven més de sis minuts de joc, l’equip de Pastor començava a tenir dubtes, però el Barça no va poder rematar la feina. Els gols de Radivojevic, la direcció de Bombac i Cañellas, les aturades d’Alilovic en els moments clau i el punt d’honor de Maqueda, que va marcar la setena i última diana en el darrer segon, van segellar la victòria hongaresa.

El Barça ja ha tastat l’exigència de la lliga de campions només de començar. Dissabte vinent tindrà el seu primer compromís al Palau amb la visita del Celje (20 h).

En la primera part no hem començat amb l’actitud i la intensitat que tocava i el Pick Szeged ens ha passat per sobre
En el segon temps, hem recuperat el pla. Necessitem partits amb aquest ritme. Hem de rectificar ràpid