El Barça es regala un festí

Handbol. L’equip català apallissa un Celje molt erràtic a còpia de contraatacs i el supera per 24 gols de diferència en la tornada de la lliga de campions al Palau Blaugrana

barça 45 celje 21

BARÇA:Gonzalo; Tomás (5), Mem (4), Fábregas (5), Cindric (8,5 p.), Pálmarsson (3), Ariño (3) –set inicial–; Petrus (1), Entrerríos (2), À. Pascual (2), Sorhaindo (2), Andersson (4), Serdio (2), Dolenec (3), Diocou (1) i Möller (p.s.).CELJE:Ferlin; Marguc (2), Da Silva (5), Poteko, Makuc (4), Sarac (2), Razgor (2) –set inicial–; Vujovic (p.s.), Cvetko (1), Kodrin (1), Groselj, Zabic, Horzen (1), Grebenc, Leban (2,1 p.) i Novak (1).PARCIALS:5-2, 8-3, 11-7, 16-8, 18-10, 21-13; 24-17, 30-17, 33-17, 36-18, 40-20 i 45-21.ÀRBITRES:K. Gasmi i R. Gasmi. Exclusions: Tomàs (18’) i Mem (45’); Silva (20’) i Kodrin (23’), pel Celje.PÚBLIC:Uns 1.905 espectadors.

El Celje va pagar els plats trencats després de l’ensopegada del Barça a Szeged (31-28). Passats 130 dies del partit contra el Nantes, hi havia ganes de lliga de campions al Palau Blaugrana i l’estrena va ser espectacular. El Barça es va regalar un autèntic festí contra el conjunt eslovè, molt erràtic i incapaç d’aturar la velocitat de vertigen dels catalans.

El Barça ja va sortir embalat i en el minut 6 ja s’havia apuntat un parcial de 6-2. Tomaz Ocvirk va demanar temps mort i va fer la primera esbroncada als seus joves jugadors. L’entrada a pista de Leban i l’exclusió de Tomàs (8-5) van donar oxigen al Celje, però la reacció eslovena no va passar d’aquí. Uns bons minuts de Luca Cindric, amb les seves característiques jugades d’un contra un amb canvis de ritme i direcció, van donar un nou impuls al Barça, que convertia en gol gairebé cada acció d’atac. Cada pèrdua del Celje era penalitzada amb un gol de contraatac. El Barça s’escapava de 9 gols (17-8) i Ocvirk feia entrar Vujovic a la porteria per un Ferlin intranscendent, sense una sola aturada. Amb les rotacions –Diocou va debutar en competició europea i Serdio ho va fer en la segona part–, el panorama no va canviar i l’equip de Xavi Pascual arribava al descans (21-13) amb el partit pràcticament sentenciat.

Després de la represa, el Celje va ajustar el resultat (21-15). Tot plegat va ser un miratge. Un incident de Mem amb la defensa rival, i els càntics racistes d’algun aficionat eslovè, van servir per tornar a activar la maquinària blaugrana. La resposta va ser demolidora. Gonzalo, la setmana en què ha celebrat una dècada del seu debut al Barça, va fer setze aturades i els seus companys van posar la directa amb un parcial de 11-0 (34-18). El conjunt català no es va aturar i va estar a punt de superar el seu rècord de gols en la competició (46-36 el 2009, contra el Kolding). El Barça agafa embranzida i la setmana vinent visita la pista del Zagreb.

Aquest és el Barça que tots volem veure en la Champions, que ofereix espectacle i engresca l’afició