Atletisme

Bekele es queda a dos segons del record mundial de marató a Berlín

Atletisme.

L’atleta etíop Kenenisa Bekele, ha guanyat aquest matí la marató de Berlín amb un registre de 2h01:41, i s’ha quedat a tan sols dos segons del rècord del món del kenyà Eliud Kipchoge, que l’any passat es va imposar a la capital alemanya amb 2:01:39. En segona posició ha acabat el també etíop Birhanu Legese, amb 2:02:48, fet que converteix la carrera a la tercera marató més ràpida del món. Tercer va ser Sisay Lemma, amb 2h03:36.

Bekele, que torna a posar amb la seva victòria en dubte la supremacia kenyana dels últims anys a Berlín, partia com a favorit i tenia la millor marca en la distància de tots els inscrits, amb els 2h03:03, que va aconseguir el 2016 a la capital alemanya, una cita coneguda per la seva rapidesa. “Vaig començar la meva preparació específica de tres mesos una mica massa a prop de la marató a causa d’una lesió anterior però estic preparat i vull mostrar del que sóc capaç”, va dir Bekele en declaracions prèvies a la cursa.

En dones s’ha imposat l’etíop Ashete Bekere, amb una marca de 2h20:14, seguida per la seva compatriota Mare Dibaba, amb 2:20:22. La favorita, la kenyana Gladys Cherono, no ha pogut aconseguir la seva quarta victòria a la capital alemanya.

La marató de Berlín ha aconseguit un nou rècord d’inscrits, amb un total 46.983 participants.

D’altra banda, l’alemany Felix Rijhnen i la belga Sandrine Tas han guanyat la versió de patins en línia de la marató de Berlín, amb 1:10:30 i 1:25:49, respectivament. A més, l’estonià Tõnis Paalme ha batut en aquest recorregut el rècord de marató d’esquena amb patins en línia, amb un registre de 1:38:40 millorant en un minut la marca anterior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)