Atletisme

Shelly-Ann Fraser-Pryce vola en els 100 m i guanya el seu quart títol mundial

Atletisme. La jamaicana fa la millor marca mundial de l’any amb 10.71. El nord-americà Christian Taylor també s’emporta per quarta vegada la medalla d’or en el triple amb 17,92 m

Shelly-Ann Fraser-Pryce fa volar la seva llarga melena tenyida dels colors de l’arc de Sant Martí en els 100 m i guanya el títol mundial per quarta vegada amb un registre de 10.71, que és la millor marca mundial de l’any. La jamaicana domina completament la cursa i recupera el ceptre de reina de la velocitat que ja havia guanyat els anys 2009, 2013 i 2015. La medalla de plata se l’emportat la britànica Dina Asher-Smith amb 10.83, nou rècord nacional, mentre que la tercera plaça del podi l’ocupa Marie-Josée Ta Lou, de Costa d’Ivori amb 10.90. L’holandesa Dafne Schippers, tercera en l’últim mundial és baixa en la final per lesió, mentre que la campiona de fa dos anys, la nord-americana Tori Bowie, no es presenta en la semifinal.

Christian Taylor torna a demostrar que és el rei del triple i guanya el seu quart títol mundial. El nord-americà fa dos nuls i es classifica per la final en el tercer intent (17,42 m), en el quart es posa primer (17,86) i en el cinquè fa el seu millor registre que li dona l’or amb 17,92 m. El seu compatriota Will Claye guanya per segona vegada la medalla plata en un mundial amb 17,74, mentre que Hugues Zango, de Burquina Faso, protagonitza la sorpresa i puja a la tercera plaça del podi al saltar 17,66 m en el sisè i últim intent.

La russa Anzhelika Sidorova guanya una espectacular prova de perxa amb 4,95 m, la millor marca mundial de l’any, i la seva marca personal. La lluita amb la nord-americana Sandi Morris –segona amb 4,90–, és gairebé perfecte ja que les dues no fan cap nul fins el 4,95 que decideix el títol. La russa el salta a la tercera i s’emporta la medalla d’or. El tercer lloc és la per la grega Katerina Stefanidi, campiona mundial fa dos anys, amb 4,85 m. La sueca Angelica Bengtsson, que acaba sisena, trenca la perxa en el tercer intent sobre 4,80, ha de demanar una perxa a una rival per tornar a saltar tot seguit i supera el llistó, fa marca personal i el rècord suec.

En el relleu mixt 4x400 m els Estats Units s’emporten la primera medalla d’or en aquesta nova prova i un nou rècord mundial amb 3:09.34, superant els 3:12.34 que havia fet el mateix equip en la semifinal.

El campió dels 100 m, Christian Coleman renuncia a disputar la primera eliminatòria dels 200. El millor temps el fa el britànic Adam Gemili amb 20.06. En els 800 m el gallec Adrian Ben es classifica per la final pels temps, gràcies a l’1:44.97 que fa en la primera semifinal, que és la seva marca personal. El salmanti Álvaro de Arriba fa 1:46.09 en la tercera i queda eliminat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)