Atletisme

Lasitskene, Edris i Warholm revaliden els títols mundials

Atletisme. La russa salta 2,04 en alçada i s’emporta la seva tercera medalla d’or consecutiva, l’etíop s’imposa en uns espectaculars 5.000 m (12:58.85) i el noruec guanya l’esperada cursa dels 400 m tanques amb 47.42

Tres campions mundials revaliden els seus títols de fa dos anys en una jornada amb emoció i espectacle del mundial de Doha. La russa Mariya Lasitskene salta 2,04 m en alçada i guanya la medalla d’or mundialista per tercera vegada consecutiva. Fa un concurs sense nuls i un cop sola intenta els 2,08 m sense èxit. L’ucraïnesa Yaruslava Mahuchikh dona la sorpresa i amb només 18 anys, complerts aquest setembre, s’emporta la medalla de plata amb 2,04. L’ucraïnesa bat dues vegades el record mundial sub-20, amb 2,02 en el primer intent, i 2,04 en el tercer, i ja no salta més.

La final dels 400 m tanques era la més esperada de la jornada per la igualtat que es preveia entre tres clars aspirants al títol. La victòria és pel noruec Karsten Warholm amb una gran marca de 47.42 per davant del nord-americà Rai Benjamin (47.66) i el qatarià Abderrahman Samba (48.03).

L’etíop Muktar Edris revalida el títol mundial de 5.000 m (12:58.85) en una cursa espectacular en la que el seu compatriota Selemon Barega acaba segon (12:59.70). La final compta amb els tres germans noruecs Ingebrigtsen i els seus rivals imposen un fort ritme en el primer quilòmetre. Els tres queden en un segon grup però Jakob i Filip saben refer-se i atrapen als primers mentre que Henrik queda despenjat. A dues voltes del final els noruecs ocupen els primers llocs però, a 500 m de la fi Filip es retira. Jakob ataca a 300 m del final però no pot mantenir el ritme i es superat en la recta final i acaba cinquè.

Els 3.000 m obstacles són un monòleg de la kenyana Beatrice Chepkoech, la plusmarquista mundial, que comença a tirar en els primers metres i deixa a totes les rivals enrere. Ràpidament agafa més de 30 metres d’avantatge i els manté fins al final, guanyant el seu primer títol mundial amb 8:57.84, rècord del campionat. Per darrera la nord-americana Emma Coburn, que defensava el títol mundial, controla a la resta de rivals i s’emporta la medalla de plata 9:02.35. El suec Daniel Sthal amb 67,59 en el disc i l’ugandesa Halimah Nakaayi en els 800 m completen els campions del dia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)