La desigualtat per sistema

Handbol. El Barça supera al Palau amb autoritat el Granollers, que resisteix en la primera part però que acaba cedint quan els blaugrana troben la fórmula per córrer

BARÇA 38 GRANOLLERS 24

BARÇA:Moller (1), N’Guessan (5), Gómez (7), Petrus (1), Mem (3), Pascual (2), Fàbregas (2) –equip inicial–, Gonzalo, Tomàs (3), Sordhaindo (2), Andersson, Ariño (4), Serdio (2), Dolenec (1), Cindric (2) i Pálmarsson (4)FRAIKIN GRANOLLERS:Guàrdia, Lancina (1), Márquez (1), Figueras (6), Martínez (2), Gassama (4), Tarrafeta (2) –equip inicial–, Sastre, Pérez (2), Garcia, Valera (1), Nenadic, Dos Santos (2), Popovic (2), Franco (1) i Bonanno.PARCIALS:5-2, 7-6, 9-9, 11-9, 14-10, 18-12; 21-13, 26-14, 31-18, 36-21 i 38-24.ÀRBITRES:García i Marín. Exclusions a Petrus, Dolenec i Serdio (Barça) i Martínez, Popovic i Bonanno.PÚBLIC:800.

La propera (12-10-19)

Bidasoa-Cuenca; Osca-Anaitasuna; Valladolid-Puente Genil; Fraikin Granollers-Benidorm; Guadalajara-Barça; Port Sagunt-Ademar; La Rioja-Sinfin; Morrazo Cangas-Viveros Herol

El Barça va treure el martell que fa temporades que porta a l’Asobal i es va imposar amb autoritat al Fraikin Granollers (38-24) al Palau Blaugrana. Després d’una primera part irregular dels blaugrana, el partit es va trencar definitivament a l’inici de la segona amb un parcial de 7-1 que ja no va tenir resposta dels vallesans tot i els temps morts d’Antonio Rama. Aleix Gómez, amb set gols sense error, va ser el jugador més efectiu de Xavi Pascual, que va repartir minuts entre tots els seus efectius. Adrià Figueres, tot i la duresa dels pivots defensius del Barça, també hi va deixar el seu segell (6 de 9).

El Granollers va executar un bon pla de supervivència en els primers 30 minuts. L’equip no arribava al Palau en el seu millor moment i era conscient que es tractava de resistir un rival ara mateix a anys llum, com es va veure a Igualada en la final de la supercopa catalana (38-22). Així, després d’un inici a tot gas dels blaugrana, seguint el seu llibre d’estil (5-2 en el minut 5), els vallesans van saber desplegar el paraigua en defensa i jugar col·lectivament en atac amb paciència, amb passades al pivot no només per mantenir el partit igualat (9-9), sinó amb la possibilitat de tenir uns quants atacs per avançar-se. Dos penals errats no els van ajudar. Això, i el crit d’atenció que va fer Xavi Pascual als seus jugadors perquè canviessin la dinàmica del partit.

L’islandès volador

L’aparició de Pálmarsson (4 gols en menys de deu minuts) va revitalitzar definitivament el Barça en atac, tot i que Marc Guàrdia va fer anar de corcoll els blaugrana amb aturades de tots els estils. Els llançaments de l’islandès, acompanyats d’una millor versió defensiva dels blaugrana, van propiciar que minut a minut la diferència es disparés fins a 18-12 al final de la primera part.

Els pitjors temors del Granollers es van confirmar en el segon temps. L’equip es va entossudir a buscar llançaments exteriors –sobretot Oswaldo i Valera–i el Barça el va castigar constantment amb contraatacs letals. La diferència va arribar a dotze (25-13) en un tres i no res, amb Tomàs i Ariño amb una autopista al davant. Rama va aturar el partit i l’allau local va ser menor, però N’Guessan va agafar el relleu en atac i la diferència va arribar als dotze gols (34-19).

Amb tot decidit, els jugadors de casa van aixecar el peu de l’accelerador i els cinc minuts finals van esdevenir una corredissa amunt i avall de contraatacs cap a les dues porteries, amb protagonisme, és clar, per als velocistes dels dos equips, Gómez i Gassama.