Atletisme

Mutaz Essa Barshim és el xeic de l’alçada a Doha

Atletisme. El qatarià revalida davant el seu públic el títol mundial (2,37 m). La nord-americana Dalilah Muhammad supera el seu propi rècord del món de 400 m tanques (52.16)

L’estadi Khalifa de Doha, amb una gran entrada en aquesta jornada, va embogir amb el títol mundial de Mutaz Essa Barshim en l’alçada. El qatarià no havia fet una bona temporada perquè s’estava recuperant d’una lesió, però va revalidar davant del seu públic la medalla d’or del campionat del món amb un salt de 2,37 m, la millor marca mundial de l’any. Mutaz Essa Barshim va saltar totes les alçades en el primer intent, menys els 2,33, que ho va fer a la tercera. Després de superar el 2,37 i que els seus rivals fessin nuls, ja no va continuar saltant i va celebrat el títol amb un estadi ple. Al seu darrere els russos Mikhail Akimenko i Ilya Ivanyuk van superar els 2,35 m, marca personals per a tots dos, i van guanyar la medalla de plata i la de bronze, respectivament.

Dalilah Muhammad va batre el rècord mundial de 400 m tanques en una gran final amb un registre de 52.16 i va guanyar per primera vegada el títol mundial. La nord-americana, actual campiona olímpica i dues vegades subcampiona del món, va superar la seva pròpia millor marca mundial que havia fet el mes de juliol amb 52.20. La medalla de plata va ser per a la seva compatriota Sydney Mclaughlin, que va fer la segona millor marca de sempre amb 52.23, a només tres centèsimes de l’anterior rècord mundial.

Títol de fons a l’esprint

El títol mundial dels 3.000 m obstacles es va decidir a l’esprint i en la foto-finish. El kenyà Conseslus Kipruto va revalidar la medalla d’or amb la millor marca mundial de l’any de 8:01.35 i va superar per una sola centèsima l’etíop de 18 anys Lamecha Girma, que amb 8:01.36 va fer el rècord del seu país. El madrileny Fernando Carro va notar el fort ritme que hi va haver en la prova des de l’inici i va ser onzè amb 8:12.31.

La cubana Yaimé Pérez, que havia estat quarta en els dos últims mundials, va guanyar la medalla d’or en el disc en una gran lluita amb la seva compatriota Denia Caballero. Totes dues es van intercanviar diversos cops el primer lloc i Yaimé Pérez es va emportar el títol amb un tir de 69,17 m, mentre que Denia Caballero va ser segona amb 68,44. En els 400 m Steven Gardiner, de Bahamas, va millorar la segona plaça de l’últim mundial i va guanyar el títol amb un gran registre de 43.48, que el va situar com a sisè millor corredor de la distància de tots els temps.

En aquesta jornada es van disputar les eliminatòries dels relleus 4x100 m, i en la prova masculina la Gran Bretanya va fer la millor marca de l’any amb una marca de 37.56, mentre que Jamaica va quedar fora de la final. En les semifinals de 1.500 m el sevillà Kevin López (3:37.56) i el burgalès Jesús Gómez (3:40.29) van ser eliminats.

La marató, nou repte per la calor

La marató masculina es disputarà aquesta pròxima mitjanit i es tornarà a posar a prova la resistència dels atletes al calorós exterior de l’estadi de Doha. La marató femenina del primer dia de competició va tenir 28 atletes retirades de les 68 que van sortir. Hi va haver crítiques per l’alta humitat i la calor, que es van reafirmar en les proves de marxa dels dies següents tot i que no hi va haver tants abandonaments. En la marató masculina, que té prevista la sortida a les onze de la nit menys un minut hora catalana, hi ha 73 atletes inscrits. El recordman mundial i campió olímpic, el kenyà Eliud Kipchoge (2h01:39), i el lider mundial d’aquest any, l’etíop Kenenisa Bekele (2h01:41), no hi participen. Sí que hi ha dos maratonians que aquesta temporada han corregut els 42 km i 195 m en menys de 2h05, els etíops Mosinet Geremev (2h02:55 i Mule Wasihun (2h03:16), i que surten com a favorits. El campió mundial de fa dos anys, el kenyà Geoffrey Kirui, que aquest any no ha fet cap marató, i que té 2h06:27 com a marca personal, serà un dels principals rivals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)