Futbol sala

DANIEL SHIRAISHI

JUGADOR DEL BARÇA

“La Champions es guanya tenint el cap a lloc”

“És un cartell que m’agrada tenir perquè ho tradueixo com un missatge que ens diu que som molt bons”

“Ja fa molts anys que estic en això i no m’ha costat gens. El canvi més gran va ser quan vaig arribar del Brasil”

Daniel Shiraishi (São Paulo, febrer de 1989) és calmat. Dins i fora la pista. De to afable quan parla i idees clares. Potser per això ha arribat a ser un dels futbolistes més complets sobre el parquet. El jugador que tot entrenador vol tenir a la seva plantilla per capacitats físiques i tècniques, però també per intel·ligència. Tot just fa dos mesos va començar a entrenar-se amb els seus nous companys i ja és un dels més utilitzats per Andreu Plaza. El jugador, que té dues Champions en el seu palmarès, atén L’Esportiu abans de marxar cap a Lituània per disputar la Main Round europea.

En aquest primer escull europeu, no hi ha dubte que són els favorits.
Totalment, i és una cosa bona. La condició de favorit només et diu una cosa: “ets molt bo”. I això t’ha de donar confiança, i no ho veig com a dolent. És lògic que ens considerin favorits perquè som els millors.
La Champions li genera una il·lusió especial?
En el meu dia a dia no faig distinció per competicions. Jo treballo per guanyar el proper partit. Sigui la lliga, la copa o la Champions. I sí… em genera il·lusió la Champions i noto que el vestidor també en té molta. N’hem parlat. La temporada passada va ser molt bona, però va faltar la cirereta del pastís. He vingut amb el cap posat en la Champions, sí, però també en la resta.
Hi intervé molt la sort?
A Europa sempre hi ha un component de sort, però no hi crec. Crec en el treball. Crec que és la competició que t’exigeix tenir més fresc el cap. La Champions es guanya si tens el cap a lloc. Si ho treballem bé i mantenim la fam tenim molts números de guanyar. El potencial futbolístic ja el tenim, no el descobrirem. Els petits detalls ho marquen tot en una competició així, i si psicològicament estàs bé, tens moltes possibilitats. La millor manera de treballar-ho és el dia a dia i reforçar les nostres conviccions amb victòries en la lliga. Guanyar cada jornada et reforça el joc, la mentalitat...
En aquest sentit, s’ha trobat un grup molt mentalitzat i madur?
Crec que el grup està en un moment molt bo mentalment. Les derrotes que han patit han fet aprendre, i crec que això es veu. Per qualitat som els millors del món i, a més, sabem jugar quan la cosa es complica.
Què li demana el ‘mister’? Li ha estat molt a sobre?
Em diu que aporti la meva experiència i la meva qualitat. Res més. Que sigui jo. Com que estem guanyant i tot va bé, no em diu gaire cosa (riu)
A l’inici de curs, Plaza va dir que vostè no necessitaria adaptació. Hi està d’acord?
Hi estic d’acord. Ja fa uns anys que estic en aquest esport. I per mi, el canvi gran va ser quan vaig arribar del Brasil. A Barcelona tenia companys de selecció, entenc l’idioma, ja coneixia la ciutat, el clima m’encanta... I Marcenio, amb qui vam coincidir al Carlos Barbosa molts anys, està sent un amfitrió magnífic.
Ha jugat amb Ricardinho i amb Ferrão. Qui condiciona més el joc de l’equip?
Tots dos són jugadors que condicionen molt. Amb Ricardinho jugàvem més de quatre. Era un joc molt intens dels quatre homes de pista, rodes molt la pilota i ell ha de participar sempre en l’elaboració. Amb Ferrão, el joc és més directe i més vertical. A vegades, el porter ja el busca directe a ell i la pilota no passa per la resta de jugadors. Són maneres diferents de jugar. Al Brasil, sempre jugàvem amb pivot, a l’Inter vaig entendre el joc de quatre, i ara crec que m’estic readaptant per poder ser útil sempre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)